Waarom biologische make-up?

Make-Up — 19 oktober 7:28 pm
Waarom biologische make-up?

Biologische make-up wordt soms beschreven als de nieuwe trend, maar biologische make-up op zich is niet nieuw. Het wordt al tientallen jaren verkocht. Het is wel zo dat biologische make-up steeds populairder wordt, omdat er steeds meer aandacht is voor de voordelige effecten van biologische make-up producten. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op wat biologische make-up is en waarom het gebruik van biologische make-up een goed idee is.

Gewone make-up vs. biologische make-up

Biologische make-up producten worden vaak aangeprezen met termen als ‘puur’ en ‘zuiver’, omdat ze geen synthetische conserveringsmiddelen en synthetische kleurstoffen bevatten. De belangrijkste ingrediënten van biologische make-up zijn zinkoxide, titanium dioxide en mica. Waar veel mensen echter niet bij stilstaan is dat deze ingrediënten ook in gewone make-up zitten en daarom geen vernieuwende ingrediënten zijn, zoals weleens wordt beweerd. Een ander verschil is dat veel gewone make-up producten gemaakt zijn op basis van minerale olie (paraffinum liquidum) afkomstig uit aardolie, terwijl biologische make-up gemaakt is op waterbasis. Verder kunnen we stellen dat er over het algemeen geen verschil is tussen hoe gewone of biologische make-up staat als het aangebracht is op het gezicht. Een verschil is wel dat gewone make-up een grotere variatie biedt in make-up producten dan biologische make-up.

Voordelen van biologische make-up
Hoewel op het gebied van variatie gewone make-up meer voordelen biedt, zijn er toch een aantal essentiële punten te noemen die ervoor zorgen dat juist biologische make-up een streepje voor heeft.

  • Minder kans op allergieën
    Vooral mensen met een gevoelige huid of mensen die last hebben van allergieën kunnen hun voordeel doen met biologische make-up. Het zijn namelijk vooral de synthetische conserveringsmiddelen en synthetische kleurstoffen in gewone make-up die irritaties en allergische reacties veroorzaken.
  • Minder last van puistjes of acne
    Ook kan gewone make-up op basis van minerale olie de huid afsluiten en de poriën verstoppen, waardoor er sneller puistjes ontstaan. Vooral voor mensen die gevoelig zijn voor acne of die van nature een zeer vette huid hebben kan biologische make-up op waterbasis een uitkomst zijn.
  • Milieu- en diervriendelijk
    Een ander belangrijk punt dat vóór het gebruik van biologische make-up spreekt, is het feit dat biologische make-up milieu- en diervriendelijk is. Veel fabrikanten van gewone make-up producten testen hun make-up producten op dieren om er zeker van te zijn dat ze niet schadelijk zijn voor de mens. Fabrikanten van biologische make-up kunnen deze pas overslaan, omdat ze geen chemische ingrediënten in hun producten verwerken. Verder zijn de biologische make-up producten biologisch afbreekbaar, waardoor ze het milieu niet schaden.

En hoe zit het met de prijs?
Natuurlijk mogen we ook niet vergeten om te kijken naar de prijs. In de schappen zijn biologische make-up producten van gerenommeerde merken soms erg prijzig, maar er zijn net als bij alle make-up producten en merken verschillende prijsklassen te onderscheiden. Een voordeel van biologische make-up is echter dat je de afzonderlijke ingrediënten vaak goedkoop kunt aanschaffen, waardoor je gemakkelijk zelf biologische make-up producten kunt maken. Op die manier kun je een hoop geld besparen.

Reacties

Tags: ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden