Wat is minerale make-up?

Make-Up — 16 mei 11:38 am
Wat is minerale make-up?

Minerale make-up is niets meer en niets minder dan dat wat de naam al zegt; make-up gemaakt van natuurlijke mineralen. Minerale make-up is vrij van ingrediënten als parfum, alcohol, kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Wanneer je de ingrediënten bekijkt van minerale cosmeticaproducten zul je verbaasd zijn over het klein aantal ingredienten.

Ingrediënten minerale make-up
Er bestaan ondertussen al verschillende merken minerale make-up. Wat opvalt, is dat in de meeste producten veel dezelfde ingrediënten voorkomen. De meest voorkomende ingrediënten in minerale make-up zijn:

 • Gemicroniseerde ijzeroxide
 • De ijzeroxiden worden dankzij hun rode, oranje en gele tinten gebruikt als een natuurlijke kleurstof in foundations.

 • Gemicroniseerde titanium dioxide
 • Dit mineraal wordt gebruikt als natuurlijke bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Titanium dioxide breekt vanwege zijn reflecterende werking de kracht van de schadelijke UV-stralen.

 • Gemicroniseerde zinkoxide
 • Zinkoxide heeft een antiseptische werking en is daardoor heel geschikt voor huid met problemen als acné. Het beschermt de huid tegen irritaties en heeft een kalmerende en verzachtende werking.

 • Gehydrateerde silica
 • Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de verschillende mineralen gemakkelijk gemengd kunnen worden en zorgt voor een zacht gevoel op de huid.

 • Mica
 • Mica zorgt voor een zachte huid en heeft een glanzend effect.

  Voordelen van minerale make-up
  Minerale make-up heeft een aantal belangrijke voordelen. Door de afwezigheid van schadelijke stoffen als kunstmatige kleur- en geurstoffen en conserveringsmiddelen is de kans op huidirritaties- en allergieën zeer klein. De fijne textuur van de make-up zorgt dat het licht aanvoelt op de huid en de poriën worden niet volledig afgesloten. Daarnaast bevat minerale make-up huidbeschermende eigenschappen; het beschermt tegen de zon en heeft een antiseptische werking.

  Aanbrengen van minerale make-up
  De manier waarop minerale make-up wordt aangebracht en in het bijzonder minerale foundation verschilt enigszins van de manier waarop traditionele make-up wordt aangebracht.

  Gebruik op de eerste plaats een speciale poederkwast, bij voorkeur een kabuki kwast. Dit is een grote kwast met veel haren die de minerale poeder goed opneemt. Minerale foundation bestaat namelijk uit losse poeder.

  De speciale techniek voor het aanbrengen van minerale poeder wordt ook wel aangeduid met de Engelse woorden: swirl-tap-buff. Deze techniek houdt in dat je eerst de kwast ronddraait in de poeder, terwijl je er tegelijkertijd zachtjes op duwt. Vervolgens tik je de kwast af zodat de overmatige poeder eraf valt. Daarna breng je de poeder aan met licht draaiende bewegingen. Je kunt de foundation fixeren met een fixerende minerale poeder de je op dezelfde manier aanbrengt. De make-up moet licht aanvoelen. Let daarom op dat je de poeder niet te dik aanbrengt, zodat je geen masker-effect creert.

  Je jezelf omscholen tot echt professional in make-up? Volg dan een opleiding tot Allround Make-up Artist.

  Reacties

  Tags: ,

  0 Berichten

  Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

  Reageren

  You must be logged in to post a comment.

  Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden