Zelf minerale foundation maken

Make-Up — 9 september 3:15 pm
Zelf minerale foundation maken

Sinds enkele jaren is minerale make-up een invloedrijke trend binnen de make-up wereld. Minerale make-up bestaat enkel uit natuurlijke ingrediënten en is daardoor zeer geschikt voor de gevoelige huid. Bovendien beschikt minerale make-up over een natuurlijke UV-bescherming. Wat minerale make-up nog interessanter maakt, is dat je het gemakkelijk zelf kunt maken. In dit artikel staat het maken van minerale foundation centraal.

Leuk en lonend
Zou het niet leuk zijn als je als make-up artieste je eigen minerale foundation zou kunnen aanbieden aan je klanten? Het geeft een bijzondere meerwaarde aan je diensten en je kunt de foundation compleet afstemmen op de wensen van je klanten. Deze persoonsgerichte service zal zeker in de smaak vallen. Je zult ook ontdekken dat het geen moeilijke klus is. Misschien kun je er nog een leuk extraatje aan verdienen door de foundations te koop aan te bieden. Bovendien is het zelf maken van minerale foundation in de meeste gevallen een stuk goedkoper, dan wanneer je make-up moet aanschaffen. Een ander voordeel is dat je precies weet welke ingrediënten er in de make-up zitten.

Ingrediënten en benodigdheden
Op de eerste plaats moet je ervoor zorgen dat je de juiste ingrediënten en benodigdheden in huis haalt. Voor het maken van een minerale foundation heb je de volgende ingrediënten nodig:

Titaniumdioxide
Bevat fijne pigmenten die het zonlicht reflecteren. Heeft een oplichtend effect, verhult oneffenheden en beschermt tegen UVA-stralen.

Bismut oxychloride
Poeder met parelglans voor een goede dekkende foundation. In plaats van bismut oxychloride kun je ook kaolin klei gebruiken.

Zinkoxide
Werkt ontstekingsremmend, bevordert huidherstel en beschermt tegen UVA/B-stralen.

Magnesiumstearaat
Een fijn wit poeder dat zorgt voor een goede hechting aan de huid.

Gele, bruine en rode ijzeroxiden
Natuurlijke kleurstoffen.

Jojoba-olie
Ideaal als basisolie vanwege het hoge gehalte aan vitamine E en weinig geur.

Vitamine E olie
Vitamine E is een antioxidant en beschermt tegen vrije radicalen.

Essentiële oliën
Natuurlijke geurstof en bevat huidverzorgende kwaliteiten. Gebruik bijvoorbeeld bergamotolie of tea tree olie.

Sericiet (mat)
Een mica met kleine kristallen voor een glanzend effect.

Voordat je met deze ingrediënten in de weer kunt gaan heb je ook nog een maatschepje en een vijzel en stamper nodig. Er zijn allerlei online winkels waar je de ingrediënten en benodigdheden kunt aanschaffen. Kijk bijvoorbeeld eens op www.hekserij.nl of www.spinnrad.be of vraag ernaar bij een drogist in de buurt.

Recept voor minerale foundation
Gebruik de vijzel en stamper om de volgende ingrediënten te mengen: 7,5 theelepels titaniumdioxide, 3 theelepels bismut oxychloride, 4 theelepels zinkoxide, 1 theelepel magnesiumstearaat, ½ theelepel gele ijzeroxide en een mespuntje rode en bruine ijzeroxide, afhankelijk van de tint die je wilt maken. Voeg vervolgens een kwart theelepeltje jojoba-olie, 4 druppels vitamine E olie en 4,5 druppels essentiële olie naar keus toe en meng het geheel tot een homogene massa. Tot slot voeg je een ½ theelepel sericiet toe. Je kunt uiteraard gaan experimenteren met de doseringen van sericiet en de verschillende kleuren ijzeroxiden om verschillende tints te krijgen, zodat je voor iedere klant de juiste zelfgemaakte minerale foundation kunt bereiden.

Reacties

Tags: ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden