Voordelen van Babymassage

Massage & Therapieën — 24 januari 8:24 pm
Voordelen van Babymassage

Shantala babymassage is een bijzondere massagevorm, die een brug vormt in de communicatie tussen ouder en baby. Daarnaast kan Shantala babymassage babykwaaltjes verlichten en de emotionele groei van de baby stimuleren. Leer hier alles over de voordelen van Shantala babymassage.

Oorsprong Shantala babymassage
De Shantala babymassage werd door de Franse gynaecoloog Frederick Leboyer vanuit India overgebracht naar de westerse wereld. Frederick Leboyer, ook bekend als de bedenker van de zogenaamde ´zachte geboorte`, ging vanaf de jaren ´50 van de vorige eeuw regelmatig naar India. Daar ontmoette hij Shantala, een moeder die haar baby liefdevolle massages gaf. Leboyer was onder de indruk van de effecten van haar massage en keek haar massagekunsten af. In 1977 verscheen zijn boek ´Loving Hands`, waarin hij de massage van Shantala beschrijft.

Shantala babymassagetechnieken
Shantala babymassage is een ritmische massage, bestaande uit een vast patroon aan zachte strijkingen en lichte knedingen, waarbij het hele lichaampje wordt gemasseerd. Het ritmische karakter van de massage zorgt voor herkenning en voorspelbaarheid, wat ontspannend werkt. Verder is een belangrijk kenmerk van de Shantala babymassage, dat men tijdens de massage geen moment het contact met de blote huid verliest. Een Shantala babymassage duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Voordelen Shantala babymassage
De geboorte van een kind is een indrukwekkende gebeurtenis. Ouder en kind moeten elkaar leren kennen en elkaar leren begrijpen. Een cursus Shantala babymassage kan uitkomst bieden. Doordat de Shantala babymassage ook in ons land steeds meer aan bekendheid wint, is de vraag naar Shantala babymassage toegenomen. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen hiervan. We hebben hier alle voordelen voor u uiteengezet.

Versterken band kind en ouder
Ouders leren dankzij Shantala babymassage beter aanvoelen wat hun kind nodig heeft. De baby zal een gevoel van vertrouwen en geborgenheid ervaren. Tijdens het masseren komt het hormoon oxytocine vrij, dat een rol speelt bij het voelen van een band met elkaar. Dit geldt zowel voor degene die de massage geeft als voor de ontvanger. Dit kan jonge ouders vertrouwen geven. Mochten er zich moeilijke situaties voordoen bij het grootbrengen van hun baby, dan zullen ze zich minder machteloos voelen, omdat ze weten hoe ze hun kind kunnen geruststellen.

Stimuleren emotionele ontwikkeling
De Shantala babymassage stimuleert de geestelijke en emotionele ontwikkeling van de baby. Doordat de baby al vroeg kennismaakt met gevoelens van vertrouwen en veiligheid, zal hij of zij opgroeien tot een emotioneel evenwichtige persoonlijkheid.

Verzachten van pijn
Shantala babymassage geeft ook verlichting bij babykwaaltjes als buikkrampen. Verder hebben al veel ouders mogen ervaren dat Shantala babymassage het slaap- en eetritme van hun baby verbetert.

Een cursus Shantala babymassage
Shantala babymassage is gemakkelijk te leren. Er is geen speciale voorkennis voor nodig. Een cursus Shantala babymassage is een laagdrempelige cursus, die u veel plezier en voldoening brengt. Het is een ideale cursus voor als u een nieuwe carrièrestap wilt zetten om als massagetherapeut aan de slag te gaan of om uw huidige aanbod aan massagevormen uit te breiden met een nieuwe specialisatie. Voor ouders is een Shantala babymassage de ideale manier om hun baby beter te leren begrijpen.

Reacties

Tags: ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden