Begin relaxed aan je vakantie met een van deze massages!

Massage & Therapieën — 13 juni 2:49 pm
Begin relaxed aan je vakantie met een van deze massages!

Vakantie wordt geassocieerd met ontspannen en genieten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd op te gaan. We willen je hier herinneren aan de ‘vakantiestress’ waar veel mensen mee te kampen hebben. Op het laatste moment je koffer nog moeten pakken, inkopen doen voor de vakantie en lange reistijden zorgen voor stress. Daarnaast stap je van een hectisch ritme over op niets doen. Die stap is voor lichaam en geest soms erg groot. Hoe kun je dit voorkomen? Begin relaxed aan je vakantie met een van deze massages!

1. Klassieke ontspanningsmassage

De klassieke ontspanningsmassage is een zachte lichaamsmassage met milde strijkingen en knedingen, waardoor opgebouwde spanningen in spieren worden los gemasseerd. Laat tijdens de massage ook je gedachten varen, richt je aandacht op de handen van de massagetherapeut en sta jezelf toe om hier simpelweg van te genieten. Tijdens een volledige lichaamsmassage worden je hoofd, hals, nek, schouders, armen, handen, rug, romp, benen en voeten gemasseerd. Wil je dat de massagetherapeut bepaalde zones niet masseert of zich meer concentreert op een specifieke zone, dan kun je dat gewoon aangeven. Wil je zelf ontspannende massages leren geven, schrijf je dan in voor onze Cursus Ontspanningsmassage.

2. Cupping

Cupping is een behandelmethode die is afgeleid van de Chinese acupunctuur en die ook al eeuwenlang bekend is binnen de Arabische cultuur onder de benaming Hijama. Tijdens de behandeling worden er cups vacuüm gezogen op je lichaam om energie en bloed naar die zones te leiden waar er een blokkade bestaat. Vervolgens kan de verstorende energie uit het lichaam weggevoerd worden. Blokkades op lichamelijk en geestelijk niveau kunnen ervoor zorgen dat je uit balans aan je vakantie begint, waardoor je er minder goed van kunt genieten. Wil je relaxed aan je vakantie beginnen, dan is het een goed idee om vooraf een cupping massage te boeken. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan hier ook eens onze Cursus Cupping!

3. Chi Nei Tsang Buikmassage

Misschien herken je wel dat gevoel van zorgen die zwaar op je maag liggen of het gevoel van een knoop in je buik vanwege de stress? Dan is het een goed idee om een chi nei tsang buikmassage te boeken. De buikmassage wordt binnen de westerse massagewereld vaak onderschat. De traditionele Chinese geneeskunde heeft al eeuwenlang veel aandacht voor buikmassage. De taoïsten zien de navel als het centrum van ons zijn; hier komen vele lichaamsstelsels samen en het is eveneens het centrum van onze levenskracht (chi). De massage werkt mild en tegelijkertijd diep in op de interne organen (nei tsang). We leren je er graag alles over in onze Cursus Chi Nei Tsang buikmassage (Abdominal Therapy). Na het ondergaan van deze massage voel je je meteen relaxter en vitaler!

4. Chinese hoofd- nek- en schoudermassage

Spanningen stapelen zich ook vaak op in de nek en de schouders. Dit kan leiden tot stijve spieren in dit gebied. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze vaak met opgetrokken schouders zitten of lopen. Daarnaast kan spanning in deze zone ook leiden tot spanningshoofdpijn. Wie kent het niet, dat zeurende en doffe gevoel in je hoofd na een lange dag werken? Herken jij je hierin maar al te goed, dan raden we je aan om een Chinese hoofd, nek- en schoudermassage te ondergaan. De massage richt zich op het inwerken op de meridianen en acupunten (energiebanen en -punten) in dit gebied. Het zorgt ervoor dat de levensenergie gaat stromen, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en dat afvalstoffen beter uit het lichaam worden afgevoerd. Daarnaast verbetert het ook de gezichtshuid! Bekijk hier onze Cursus Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage.

5. Salon hammam

Een uitstekende manier om helemaal in de vakantiestemming te komen is het ondergaan van een salon hammam ritueel. Je wordt zowel lichamelijk en geestelijk voorbereid op een ontspannen vakantie. Dit ritueel bestaat namelijk uit scrubbehandelingen, zeepmassages met een traditionele zeepzak, een reinigende behandeling met originele ghassoul klei en een ontspannende massage met olie. Alle behandeling zijn zo aangepast dat ze gemakkelijk in een schoonheidssalon uitgevoerd kunnen worden. Na afloop voel je je als herboren en je huid voelt zijdezacht aan! Wil je zelf leren om anderen hiermee te verwennen? We leren je dit aangepaste ritueel, gebaseerd op de behandeling in traditionele oosterse badhuizen, graag aan in onze Cursus Salon Hammam!

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden