Een carriere als Aromatherapeut

Massage & Therapieën — 23 januari 1:18 pm
Een carriere als Aromatherapeut

Geïntrigeerd door geuren en het effect hiervan op de gezondheid en het welzijn van mensen? Dan is een opleiding tot Aromatherapeut misschien wel iets voor u. Een Aromatherapeut is een gezondheidsspecialist die in zijn behandelingen gebruik maakt van essentiële oliën om zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid van zijn cliënten te bevorderen.

De geschiedenis van aromatherapie in het kort
Al eeuwen geleden ontdekten mensen dat aroma´s een helende werking hebben op lichaam en geest. De oude Egyptenaren begonnen met het branden van wierook, het inbalsemen van lichamen met olie en het gebruik van parfum. Deze gebruiken werden door steeds meer volken overgenomen, onder andere door de Romeinen, de Grieken en de Perzen. De term ´aromatherapie` werd in het begin van de 20ste eeuw geïntroduceerd door René-Maurice Gattefossé. De moderne aromatherapie won gauw aan populariteit en wordt vandaag de dag wijdverbreid toegepast als alternatieve geneeswijze. Lees hier de volledige geschiedenis over Aromatherapie.

De helende werking van essentiële oliën
Een Aromatherapeut is een ware expert op het gebied van essentiële oliën. Essentiële oliën worden gewonnen uit puur plantaardig materiaal. Er bestaan wel honderden soorten essentiële oliën. Enkele bekende voorbeelden zijn lavendelolie, rozenolie, sandelhoutolie en rozemarijnolie. Elke oliesoort heeft zijn eigen helende eigenschappen.

Een Aromatherapeut weet precies welke oliën hij of zij het beste kan gebruiken bij een bepaalde kwaal. Met aromatherapie kunnen talloze klachten behandeld worden, zoals huidproblemen, spierpijn, aandoeningen aan de luchtwegen, maag- of darmklachten, depressie, stress, slapeloosheid, angsten en nog veel meer. Aromatherapie kan uiteraard ook preventief toegepast worden.

Hoe werkt aromatherapie?
De essentiële oliën kunnen op verschillende manieren toegepast worden. Zo kan de huid ingemasseerd worden met essentiële oliën, waardoor de bestanddelen van de olie in het bloed terechtkomen en in kunnen werken op de lichamelijke klachten. De essentiële oliën kunnen ook verdampt worden. De heerlijke aroma´s van de oliën hebben een positieve invloed op stemmingen en emoties en kunnen gevoelens als verdriet, neerslachtigheid en angst verzachten. Binnen de aromatherapie gaat men uit van een holistische benadering, wat inhoudt dat men naar de mens in zijn geheel kijkt, waarbij lichamelijke en geestelijke aspecten elkaar wederzijds beïnvloeden.

Aan de slag als Aromatherapeut
Steeds meer mensen roepen de hulp in van een Aromatherapeut om klachten te verlichten, om beter te kunnen ontspannen en om ziektes te voorkomen. Het werkveld van de Aromatherapeut breidt zich steeds verder uit.
Een opleiding tot Aromatherapeut biedt u dan ook voldoende toekomstperspectieven. Na het afronden van uw opleiding tot Aromatherapeut aan de Wellness Academie kunt u aan de slag in bijvoorbeeld een instituut voor alternatieve geneeskunde, bij wellnesscentra´s en in schoonheidsalons. U zult ongetwijfeld veel voldoening uit uw vak halen. U draagt immers bij aan het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden van uw medemens.

Reacties

Tags: , , ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden