Een carrière als Massagetherapeut / Masseur

Massage & Therapieën — 23 januari 11:37 am
Een carrière als Massagetherapeut / Masseur

Overweegt u een carrière als Massagetherapeut? Dan kan dit artikel u wegwijs helpen. U vindt hier informatie over wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van een carrière als Massagetherapeut. Op de eerste plaats is het belangrijk dat u voor dit vak kiest omdat u het leuk vindt. Plezier in uw werk betekent meer motivatie, meer productiviteit en minder stress.

Toekomstperspectieven
Het is algemeen geweten dat de gezondheidszorg in de nabije toekomst één van de werkvelden is met de beste toekomstperspectieven. Vooral de vergrijzing zorgt ervoor dat er veel vraag zal zijn naar dienstverleners in de gezondheidszorg, waar onder ook Massagetherapeuten.

Opleiding tot Massagetherapeut
Je carriere begint natuurlijk met een opleiding. De keuze van je opleiding is dan ook van essentieel belang. Binnen de Wellness Academie kan je naast een opleiding tot Massagetherapeut, ook diverse andere massage-vakopleidingen volgen, waaronder Sportmasseur, Voetreflexoloog, Shiatsu-behandelaar, Schoonheidsspecialiste en Massagoloog.

Om aan het werk te gaan als Massagetherapeut bij bijvoorbeeld een beautysalon, spa of kuurcenter, is het over het algemeen noodzakelijk dat u een massage-opleiding heeft afgerond.

Massagesoorten
U moet ook nadenken over welke soort massage u het meeste aanspreekt. Er bestaan namelijk allerlei soorten massages. Binnen de Wellness Academie kan u terecht voor meer dan 30 verschillende massagevormen en lichaamstherapieën. Als u weet waar uw interesse naar uitgaat, kunt u gerichter zoeken naar extra specialisaties die u aanspreken.

Hoe meer aanbod, hoe veel meer klanten mogelijk geïntresseerd zijn. Ook op de arbeidsmarkt is een brede baggage zeer belangrijk.

Mensenwerk
Als Massagetherapeut staat u direct in contact met mensen. Het is daarom heel belangrijk dat u graag met mensen werkt. Mensen komen naar u toe om zich te ontspannen. Het is van groot belang dat u mensen zich op hun gemak kunt laten voelen.

Oefening baart kunst
U zult alleen maar een goede Massagetherapeut kunnen worden als u veel oefent. U kunt bijvoorbeeld familieleden of vrienden vragen als proefpersonen om uw massagetechnieken te oefenen.

Altijd blijven leren
Een Massagetherapeut die zijn vak serieus neemt, stopt nooit met leren. Zorg dat u bij blijft in uw vakgebied, door boeken te lezen, cursussen te volgen en inspiratie op te doen bij collega’s.

Zelfstandig of in loondienst?
Hebt u uw diploma als Massagetherapeut op zak? Dan kunt u kiezen of u in loondienst gaat of als zelfstandige aan de slag gaat. Veel Massagetherapeuten werken zelfstandig. Dit betekent dat u zelf uw zaken moet regelen en daardoor ook grotere verantwoordelijkheden hebt. U geniet echter wel van meer vrijheid dan wanneer u in loondienst werkt. De afweging is aan u.

Werven en houden van klanten
De beste manier om uw werkzaamheden te promoten is door middel van verwijzingen van professionals in het vak en via mond op mond reclame van klanten, vrienden en familie. Stel u altijd professioneel en klantvriendelijk op, dan zult u zien dat uw klanten terug blijven komen.

Kortom; het beroep van Massagetherapeut is zeer veelzijdig, waar u absoluut veel voldoening uit zult kunnen halen.

Reacties

Tags: , ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden