Een carrière als Shiatsu-behandelaar

Massage & Therapieën — 23 januari 12:06 pm
Een carrière als Shiatsu-behandelaar

Het is niet verwonderlijk dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in een opleiding tot Shiatsu-behandelaar. De eeuwenlange geschiedenis van shiatsu heeft ons geleerd, dat al heel veel mensen baat hebben gehad bij deze effectieve massagevorm. In dit artikel komt u erachter of een carrière als Shiatsu-behandelaar iets voor u is.

Doel van shiatsu
Massage wordt al eeuwenlang gebruikt om gezondheidsproblemen te voorkomen en te genezen. Bijna iedereen die ergens pijn heeft, wrijft hier instinctief met zijn handen overheen om de pijn te verlichten. Dit is precies wat men ook met massage doet. Door de eeuwen heen zijn vanuit dit basisprincipe van aanraking allerlei theorieën en massagetechnieken ontstaan. Shiatsu is er daar één van. Het uitgangspunt van Shiatsu is chi. Chi betekent levensenergie. Het doel van Shiatsu is om deze levensenergie weer ongehinderd door het lichaam te laten stromen, zodat lichamelijke en geestelijke klachten verzacht kunnen worden. Dit wordt bereikt door de meridianen te stimuleren.

Shiatsu massagetechnieken
´Shiatsu` betekent letterlijk ´vingerdruk´. Het stimuleren van de meridianen om de levensenergie weer vrij van blokkades door het lichaam te laten stromen, gebeurt dan ook door drukpunten in de meridianen op te zoeken. Een Shiatsu-behandelaar gebruikt zijn vingers, duimen en handpalmen om op deze plekken druk uit te oefenen. Voor het uitoefenen
van de druk gebruikt de Shiatsu-behandelaar geen spierkracht, maar zijn of haar lichaamsgewicht.

Opleiding tot Shiatsu-behandelaar
Om het vak van Shiatsu-behandelaar op de juiste wijze uit te oefenen, is een intensieve opleiding nodig. Tijdens een opleiding tot Shiatsu-behandelaar leert u behalve de massagetechnieken ook alles over de geschiedenis en filosofie achter deze massagevorm, zodat u direct als een volleerde Shiatsu-behandelaar aan de slag kunt. Bij de Wellness
Academie kunt u een gerenommeerde opleiding tot Shiatsu-behandelaar volgen. U wordt opgeleid door erkende Shiatsu-docenten die hun sporen al ruim verdiend hebben binnen de Shiatsu-therapie. Een opleiding aan de Wellness Academie zal er ongetwijfeld aan bijdragen dat uw kansen op de arbeidsmarkt vergroot worden.

Tevens is Wellness Academie ook erkend als opleidingsverstrekker door de Belgische Shiatsu Federatie. Hierdoor kan u na uw opleiding ook erkend worden door deze beroepsfederatie als beoefenaar.

Een succesvolle carrière als Shiatsu-behandelaar
Zoals voor alles, geldt ook voor een succesvolle carrière als Shiatsu-behandelaar; oefening baart kunst. Om u te kunnen onderscheiden als Shiatsu-behandelaar is het belangrijk dat u de nieuw aangeleerde massagetechnieken zoveel mogelijk in de praktijk brengt. Vrienden of familieleden zullen zich graag aanbieden als proefpersoon. Onderga ook zelf eens een aantal keer een Shiatsu-massage door een professionele Shiatsu-behandelaar en praat met ervaren Shiatsu-behandelaren over hun ervaringen binnen het werkveld. Als Shiatsu-behandelaar kunt u aan het werk bij massagesalons, spa´s, wellnesscentra´s en hotels, maar u kunt ook voor uzelf beginnen.

Reacties

Tags: , ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden