Een carrière als Sportmasseur

Massage & Therapieën — 23 januari 1:09 pm
Een carrière als Sportmasseur

Een Sportmasseur helpt sporters zich zo goed mogelijk voor te bereiden op sportieve uitdagingen. Maar dat niet alleen. Ook na de geleverde sportieve prestaties staat de Sportmasseur voor ze klaar om ervoor te zorgen dat de spieren zo snel en goed mogelijk herstellen. Een Sportmasseur moet over zeer specifieke kennis beschikken en verfijnde massagetechnieken beheersen. Bent u in de wieg gelegd voor een carrière als Sportmasseur? Dit artikel zal u op weg helpen.

Het werk van een Sportmasseur
Het vak van Sportmasseur is op de eerste plaats mensenwerk. Het is daarom heel belangrijk dat u graag met mensen werkt. U bent in staat goed te luisteren naar de wensen of klachten van uw cliënten. Samen met uw cliënt bepaalt u welke behandelmethode u zult gaan toepassen. U ziet het als een uitdaging om door middel van sportmassage bij te dragen aan de verbetering van de sportprestaties van uw cliënt. Daarbij is het voor een Sportmasseur essentieel om over uitgebreide kennis te beschikken over de anatomie van de mens en dan vooral met betrekking tot het spieren- en bottenstelsel.

Mix aan massagetechnieken
Sportmasseurs gebruiken allerlei soorten massagetechnieken. Dit maakt het werk van een Sportmasseur dan ook zeer veelzijdig. Afhankelijk van de behoeften van de atleet kiest de Sportmasseur de meest geschikte massagetechniek. Meestal maakt een Sportmasseur gebruik van diep inwerkende technieken afkomstig uit de traditionele Zweedse massage en shiatsu, zoals gewrichtsmobilisatie technieken, drukpuntmassage, strijken, wrijven en kneden.

Het nut van sportmassage
Sportmassage stimuleert de bloedcirculatie, waardoor de spieren voorzien worden van de nodige zuurstof en voedingsstoffen. Tevens zorgt de verbeterde bloedcirculatie ervoor dat afvalstoffen als melkzuur, gemakkelijker afgevoerd kunnen worden. Stijve spieren zullen daarna weer een stuk soepeler aanvoelen en eventuele pijn wordt verlicht. Een sportmassage wordt zowel voor als na het sporten gegeven. Een sportmassage voor het sporten verlaagt de kans op blessures. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat de spieren zich sneller herstellen. De hulp van een Sportmasseur kan ook ingeroepen worden door iemand die herstellende is van een blessure. Een sportmassage stimuleert het herstel en zorgt ervoor dat de spieren hun flexibiliteit weer terugkrijgen. Ook kan een sportmassage de negatieve
gevolgen van littekenweefsel verminderen. Tot slot zorgt een goede sportmassage er ook voor dat de sporter zich geestelijk kan ontspannen. Kortom; een goede sportmassage leidt tot een compleet gevoel van welzijn.

Opleiding tot Sportmasseur
Als sportmasseur draagt u een grote verantwoordelijkheid voor het welzijn van uw cliënten. Het uitvoeren van een sportmassage hoort dan ook met veel zorg te gebeuren. Een gedegen opleiding tot sportmasseur is onmisbaar. De Wellness Academie is het aangewezen opleidingscentrum om u op weg te helpen in uw carrière als Sportmasseur. U kunt bij de Wellness Academie rekenen op deskundige docenten en veel persoonlijke aandacht. Klik hier voor meer informatie.

Sportmassage voor iedereen
De tijd dat enkel professionele sporters de stap zetten naar de Sportmasseur is volledig verleden tijd. Meer en meer amateur sporters doen beroep op een Sportmasseur. De voordelen van een Sportmassage spreekt iedereen aan die beweging doet.

Sportmassage in Nederland
In tegenstelling tot België is er in Nederland wel een aparte reglementering voor Sportmasseurs met een bijhorende vakvereniging. Klik hier voor meer informatie.

Reacties

Tags: , , ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden