Een carrière als Voetreflexoloog

Massage & Therapieën — 23 januari 12:20 pm
Een carrière als Voetreflexoloog

Hoewel voetbehandelingen al eeuwenlang toegepast werden in landen als Egypte en India, heeft de moderne voetreflexologie pas vanaf het begin van de 20ste eeuw een enorme bloei doorgemaakt in de westerse wereld. Niet alleen zijn steeds meer mensen zich bewust van de positieve effecten van voetreflexologie op de gezondheid, maar ook steeds meer mensen hebben interesse om zich te bekwamen in de voetreflexologie. Wie weet is een opleiding tot Voetreflexoloog voor u de juiste nieuwe carrièrestap?

Wat is voetreflexologie?
Voetreflexologie is een massagevorm die zich richt op het masseren van de voeten, maar het weldadige effect hiervan is door het hele lichaam te voelen. Hoewel voetbehandelingen al eeuwenoud zijn, was het de fysiotherapeute Eunice D. Ingham die in de jaren ´30 van de vorige eeuw de voetreflex-theorie uitwerkte. Volgens Eunice D. Ingham staan verschillende zones onder de voeten in verbinding met andere delen van het lichaam, waaronder de organen. Tijdens een voetreflexbehandeling oefent de Voetreflexoloog met zijn vingers druk uit op deze zones op de voetzool om energieblokkades in het lichaam op te heffen, waardoor de eigen genezingskracht van het lichaam zo optimaal mogelijk gestimuleerd wordt.

Eigenschappen Voetreflexoloog
Een Voetreflexoloog gaat uit van de holistische benadering dat lichaam en geest één geheel vormen. U luistert als Voetreflexoloog dan ook goed naar de lichamelijke en geestelijke klachten van uw cliënten. Het is essentieel dat u graag met mensen werkt en dat uw cliënten zich bij u op hun gemak voelen. Verder is het van groot belang dat u als Voetreflexoloog te allen tijde bereid bent om te blijven leren. Blijf actief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen uw vakgebied en onderga bijvoorbeeld eens een voetreflexmassage bij een collega, zodat u ook van elkaar kunt blijven leren.

Aan het werk als Voetreflexoloog
Aangezien er steeds meer vraag is naar Voetreflexologen, biedt een opleiding tot Voetreflexoloog goede toekomstperspectieven. Een goede opleiding voetreflexologie opent voor u vele deuren. Wat dacht u van een baan in een wellnesscentrum of spa? Maar ook veel schoonheidssalons hebben hun diensten uitgebreid en bieden allerlei soorten massages aan, waaronder voetreflex-behandelingen. Verder is er ook bij hotels regelmatig vraag naar Voetreflex-specialisten. Het is ook een leuke uitdaging om als zelfstandige aan de slag te gaan. Voetreflexologie leent zich uitstekend om aan huis gegeven te worden.

Opleiding tot Voetreflexoloog
Tijdens een opleiding tot voetreflexoloog aan de Wellness Academie maakt u uitgebreid kennis met de voetreflex-theorie en leert u hoe u deze in praktijk kunt toepassen. Hierbij komen massagetechnieken aan de orde die nodig zijn voor het losmaken van de voeten en het behandelen van de reflexpunten. De Wellness Academie garandeert u een complete
opleiding tot voetreflexoloog, waarmee u goed beslagen ten ijs aan uw carrière als voetreflexoloog kunt beginnen. Klik hier voor meer informatie.

Reacties

Tags: , , ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden