Creëer de juiste sfeer in je massagesalon

Massage & Therapieën, Zakelijk — 18 april 9:05 am
Creëer de juiste sfeer in je massagesalon

Het geven van een massage is meer dan een fysieke lichaamsbehandeling alleen. Uiteraard zijn je vaardigheden als massagetherapeut belangrijk, maar het is de complete ervaring van het binnenkomen tot het verlaten van de massagesalon die bepalend is of klanten terugkomen. Het is essentieel dat je klanten zich prettig voelen in jouw salon en zich compleet kunnen ontspannen, daarom zul je ook tijd, aandacht en geld moeten investeren in het creëren van de juiste sfeer in je massagesalon.

Niet te licht en niet te donker
Belichting is een belangrijk aandachtspunt bij het inrichten van je massagesalon. Gebruik nooit heldere, kille tl-verlichting, maar kies voor zacht, gedimd licht. Dit helpt mensen om te ontspannen. Het mag ook weer niet te donker zijn, want dat kan ervoor zorgen dat mensen zich ongemakkelijk voelen. Het handigste is om verlichting te gebruiken die je naar eigen wens meer of minder kunt dimmen. Kies bij voorkeur lampen met gekleurd glas voor een zachter effect. Een andere goede tip is om in plaats van direct licht vanaf het plafond, wandverlichting aan te brengen. Heb je extra licht nodig, denk dan ook eens aan kaarslicht. Is het niet mogelijk om in de massageruimte de verlichting aan te passen, dan kun je wanneer deze te kil is ook werken met schermen of gordijnen om een passende lichtsituatie te creëren.

Decoratie in balans brengen
Een volgend belangrijk aandachtspunt is decoratie. Het gaat erom dat je de decoratie van je massageruimte een persoonlijke touch geeft en tegelijkertijd een serene en holistische uitstraling geeft. Het is zaak om hierin een goede balans te vinden. Een klinisch witte massageruimte met minimale aandacht voor decoratie zal een onpersoonlijke en kille sfeer uitstralen waarin ontspannen erg lastig is. Pak ook niet teveel uit met uitbundige decoratie en kleuren. Dit kan namelijk ook storend werken. Kies liever voor neutrale kleuren of aardetinten. Geschikte objecten ter decoratie zijn rustgevende schilderijen, bloemen, kristallen of andere natuurlijke elementen.

Geluiden en geuren
Geluid speelt ook een belangrijke rol bij het creëren van een aangename sfeer. Hoewel klanten naar jou toekomen voor ontspanning betekent dit niet dat het helemaal stil moet zijn. Integendeel, wanneer het helemaal stil is zullen mensen zich eerder ongemakkelijk voelen. Draai daarom zachte, rustgevende muziek met natuurgeluiden als fluitende vogeltjes, geluiden van dolfijnen of zeegeluiden. Zorg dat je geen last hebt van storende geluiden als een deurbel of je telefoon en verzeker je ervan dat niemand zomaar de massageruimte binnenkomt. Ook een aangename geur is een punt om rekening mee te houden. Gebruik eventueel geurkaarsen, wierook of aromatherapie. Kies voor rustgevende geuren, bijvoorbeeld lavendel, jasmijn, kamille of sandelhout.

Aangename temperatuur
De juiste temperatuur bevordert de ontspanning. Zeker wanneer je klanten grotendeels ontkleed zijn is het cruciaal dat het aangenaam warm is in je massagesalon. 23ºC is de ideale temperatuur voor een massagesalon. Er zijn tegenwoordig ook verwarmde massagetafels te verkrijgen. Het is ook een goed advies om met warme dekens en handdoeken te werken tijdens de massage. Belangrijk: warm voordat je begint met masseren altijd eerst je handen en de massageolie op door je handen tegen elkaar te wrijven!

Reacties

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden