De juiste massagetafel kiezen

Massage & Therapieën — 23 januari 9:07 pm
De juiste massagetafel kiezen

Een goede massagetafel is voor een massagetherapeut onmisbaar. Omdat er allerlei verschillende soorten massages bestaan, zijn er ook allerlei verschillende soorten massagetafels. Het aanschaffen van de juiste massagetafel is geen routineklus. U moet van tevoren goed nadenken over de eisen waaraan uw massagetafel moet voldoen. Wanneer u onderstaande factoren goed in overweging neemt, zult u al een heel eind op weg geholpen worden in uw zoektocht naar de juiste massagetafel.

Comfort
Op de eerste plaats moet u erop letten dat een massagetafel voldoende comfort biedt aan uw cliënten, zij liggen tijdens de massagebehandeling lange tijd op de tafel. Een goede massagetafel zorgt ervoor dat uw cliënten zich optimaal kunnen ontspannen. Daarnaast stellen de verschillende massagetechnieken ook specifieke eisen aan de tafel. Stel uzelf onder andere de vraag of voor de massagevorm die u uitoefent een zachte bekleding nodig is die zich naar het lichaam vormt of dat juist een wat stevigere bekleding gewenst is? Ook de breedte van de massagetafel moet afgestemd zijn op de soort massagetechnieken die u toepast.

Draagkracht
Uit veiligheidsoogpunt is het van belang dat u stilstaat bij hoe groot de draagkracht van uw massagetafel moet zijn. Hierbij moet u zichzelf afvragen met wat voor cliënten u werkt. Hoe groot en zwaar zijn uw cliënten? Maar ook de soort massage speelt bij deze keuze een rol. Geeft u alleen ontspanningsmassages dan heeft u een tafel met minder draagkracht nodig, dan wanneer u veel lichaamswerk op de tafel uitvoert.

Wel of geen draagbare massagetafel
Een ander punt waar u aan moet denken, is of de massagetafel op één plek blijft staan of dat het nodig is dat de tafel gemakkelijk te verplaatsen is. Wanneer u als massagetherapeut bij de mensen langsgaat, is het belangrijk dat u uw massagetafel kunt inklappen en eenvoudig kunt vervoeren.

Massagetafel accessoires
Ook moet u zich afvragen of het nodig is dat uw massagetafel uitgebreid moet kunnen worden met accessoires, zoals een hoofdsteun, een hoofduitsparing, armsteunen of verlengstukken. Behandelt u alleen cliënten in een liggende houding of ook in een zittende houding? In het laatste geval moet uw massagetafel bijvoorbeeld voorzien zijn van een rugleuning. Welke massagetafel u kiest en welke accessoires er nodig zijn, hangt af van de soort massagetechnieken waarvoor u de massagetafel gaat gebruiken.

Prijs
Hoewel functionaliteit en comfort belangrijkere afwegingen zijn, speelt de prijs van een massagetafel ook absoluut een rol in de keuze die u maakt. Wanneer u part-time als massagetherapeut werkt, is het over het algemeen overbodig om de allerbeste en duurste massagetafel te kopen. Als u de tafel iedere dag nodig heeft en er intensief gebruik van maakt, is het verstandig om één van de betere massagetafels te kopen, die in de meeste gevallen ook duurder zijn.

Reacties

Tags: ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden