Geschiedenis van Hot stone massage

Massage & Therapieën — 23 januari 5:56 pm
Geschiedenis van Hot stone massage

De Hot stone massage is een massagetherapie, waarbij warme stenen worden gebruikt. De warmte van de stenen helpt de spieren te ontspannen. De techniek van de hot stone massage is, evenals de filosofie erachter, hetzelfde als bij de traditionele massage en kent een lange geschiedenis.

India
In India is de traditie van de hot stone massage al meer dan 5000 jaar oud en is ontstaan binnen de genezingstraditie van Ayurveda, waarin drie uitgangspunten centraal staan; wind, geest en lucht. De gladde stenen waren afkomstig uit de rivierbedding en werden opgewarmd of afgekoeld om ze te gebruiken in de genezingsrituelen en massages.

Azië
De hot stone massage wordt in Azië al bijna 4000 jaar lang toegepast, onder andere om de spijsvertering en het functioneren van inwendige organen te verbeteren. De warme stenen werden bijvoorbeeld direct op de maag geplaatst om zo op die plek de pijn te verlichten. De warme stenen zouden ook de energiestroom in het lichaam stimuleren. Zelfs in de anmo massages, de oudste vorm van massage in Azië, werden al warme stenen gebruikt.

Indianen
De indianen gebruikten al honderden jaren geleden warme stenen tijdens rituelen en in zweethutten. De stenen werden gebruikt voor massages en om warmte vast te houden. De warme stenen zouden de balans tussen lichaam en geest herstellen en het lichaam ontgiften. De stenen werden verwarmd met behulp van de vier elementen; water, vuur, lucht en aarde. Met de warme stenen wreef men over de plek waar men klachten had.

Hawaïaanse en inheemse invloeden
Jarenlang hebben medicijnmannen in Hawaï, de zogenaamde Kahuna´s, warme stenen gebruikt voor massages en genezingsrituelen. Zo werden bij de traditionele lomi lomi massages warme lavastenen op het lichaam geplaatst om de bloedcirculatie te bevorderen. De lavastenen werden ook gebruikt om de huid te scrubben en te peelen. Binnen de Zuid-Amerikaanse genezingstradities werden de warme stenen onder andere toegepast om menstruatiepijn te verzachten en bij massages na de bevalling.

Moderne tijd
Vandaag de dag kan men de Hot stone massage niet meer weg denken uit een massagepraktijk. Hot stone massage heeft zich razend populair gemaakt binnen de hedendaagse westerse cultuur! Binnen de Wellness Academie kan je een cursus Hot stone massage volgen.

Reacties

Tags: , ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden