Geschiedenis Lomi Lomi massage

Massage & Therapieën — 23 januari 6:28 pm
Geschiedenis Lomi Lomi massage

Lomi lomi is een diepgewortelde spirituele genezingskunst uit Hawaï, die de tand des tijds heeft doorstaan. Want hoewel lomi lomi enige tijd verboden werd door de regering, heeft deze massagevorm weer opnieuw vol overtuiging van zich laten spreken. Lomi lomi heeft daarbij zelfs ook buiten Hawaï voet aan de grond gekregen en zich wijdverspreid in Amerika, Europa en Azië.

Ontstaan van lomi lomi
Lomi lomi is duizenden jaren geleden ontstaan op Hawaï. Deze spirituele genezingskunst werd van generatie op generatie doorgegeven. De ouderlingen (kupunas) en sjamanistische genezers onderwezen lomi lomi aan de jongere generatie. Door middel van lomi lomi massages probeert men spirituele en lichamelijke gezondheid te bereiken. De filosofie die ten grondslag ligt aan lomi lomi heet “huna”. Deze filosofie is gebaseerd op twee belangrijke waarden namelijk, spirituele verbondenheid en pure oprechte liefde.

Verbod op het uitoefenen lomi lomi
In de 18e eeuw was een groep missionarissen, die getuigen was van een lomi lomi sessie en de diepgaande effecten hiervan, van mening dat dit geen geschikte praktijen waren voor het volk van Hawaï. De escalerende politieke onrust die hierop volgde, zorgde ervoor dat men op zoek ging naar een manier om deze zogenaamde ongezonde praktijken uit te bannen. In 1893 werd lomi lomi samen met alle andere traditionele genezingskunsten op Hawaï verboden. Behalve het verbod op het uitoefenen van lomi lomi kwam er ook een verbod op het bestuderen van de Hawaïaanse taal en het hula dansen. Wie zich toch met deze zaken bezighield, werd gestraft.

Vrijheid
Deze maatregelen hielden de inheemse bevolking van Hawaï niet tegen om hun lomi lomi massages binnen besloten kringen in het geheim uit te blijven voeren. De verbinding met het spirituele, dat ze bereikten door middel van lomi lomi, betekende meer voor ze dan de nieuwe wetten en de voorgeschreven straffen op het overtreden hiervan. Gedurende 70 jaar moest de inheemse bevolking hun cultuur en de daarbij behorende lomi lomi massages in het geheim uitvoeren. Daarna werden de wetten gewijzigd en mocht men opnieuw openlijk lomi lomi uitoefenen. De liefde van de inheemse bevolking voor zijn oude tradities kon nu openlijk getoond worden. Lomi lomi maakte een zinderende comeback en was populairder dan ooit. Men ging op zoek naar ouderlingen die hun kennis en wijsheid met de jongere generatie konden delen.

Margaret Machado
Iemand die bijzondere aandacht verdiend vanwege haar passie voor lomi lomi is Margaret Machado. Ze werd ook wel ´tante Margaret´ genoemd. Zij was bereid om iedereen, welke culturele achtergrond men ook had, de lomi lomi massage te leren. Onder andere dankzij haar toewijding aan het onderwijzen van lomi lomi heeft deze oude genezingstraditie op grote schaal aan populariteit gewonnen, zelfs tot buiten de grenzen van Hawaï. In grote delen van de Verenigde Staten, Europa en Azië wordt lomi lomi nu uitgeoefend.

Binnen de Wellness Academie kan je de cursus Lomi Lomi Samudra massage volgen.

Reacties

Tags: , ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden