Is massagetherapeut worden iets voor mij?

Massage & Therapieën — 21 maart 8:00 am
Is massagetherapeut worden iets voor mij?

Lijkt het je wel wat om massagetherapeut te worden? Dan ben je hier op het juiste adres. De massagecursussen en opleidingen van Wellness Academie zijn niet alleen gericht op het je aanleren van de correcte massagetechnieken, maar ook het opzetten van je eigen praktijk en klantenomgang komt ruim aan bod. Naast het ontwikkelen van je vaktechnische competenties zijn namelijk ook het ontwikkelen van je persoonlijke competenties en ondernemersvaardigheden essentieel voor een succesvolle carrière. In dit artikel zullen we ingaan op de competenties die van belang zijn om massagetherapeut te worden!

Werk vanuit je passie!

Wie doet wat hij leuk vindt, straalt dit ook uit! Als je werkt vanuit je passie, kost het werk je minder energie en zul je je passie en positieve energie op anderen overbrengen. Je vertrouwt op je eigen kunnen en gelooft in de doelen die je jezelf stelt. Deze zelfverzekerde en gemotiveerde houding wekt vertrouwen bij je klanten en dat is belangrijk aangezien zij hun lijf en leden in jouw handen leggen! Bovendien houd je hiermee stress buiten de deur. Passie is dan ook een belangrijke bouwsteen voor een duurzame en evenwichtige carrière. Voor een eerste kennismaking met de massagebranche is onze Cursus Ontspanningsmassage een aanrader! Wil je een volwaardig diploma massagetherapeut behalen? Volg dan de complete Opleiding Massagetherapeut.

Ben je sociaal ingesteld?

Als massagetherapeut kom je in contact met veel verschillende mensen. Een sociale instelling is daarom essentieel. Je maakt gemakkelijk een praatje en kunt goed luisteren naar de klachten en wensen van je klant, zonder te oordelen. Je voelt je betrokken bij je klanten, maar je weet ook jouw professionele houding te bewaren. Verder probeer je oprecht om de massagebehandeling zo aangenaam mogelijk te maken. Daarbij ben je in staat om op de juiste manier te reageren op eventuele emoties die tijdens de massagebehandeling bij je klant kunnen loskomen. Bovendien moet je bij iedere individuele klant goed hun mate van welbevinden kunnen aanvoelen. De ene klant zal zich sneller op zijn gemak voelen dan de ander.

Heb je een flexibele houding?

Het beroep van massagetherapeut is niet weggelegd voor mensen met een 9 tot 5 mentaliteit. Als massagetherapeut moet je heel flexibel met je tijd om kunnen gaan. Je moet jouw werkschema grotendeels afstemmen op je tijdsschema van je klanten. Dat betekent dat je er geen probleem mee moet hebben om op onregelmatige tijden te werken, bijvoorbeeld s’ avonds, in de weekenden of tijdens vakanties. Het is namelijk juist in deze periodes dat jouw klanten doorgaans beschikbaar zijn voor een massage. Wil je liever tijdens kantooruren werken? Denk dan ook eens aan een Cursus Stoelmassage! Dit is een massage die steeds vaker bij bedrijven wordt aangeboden aan de werknemers om stress en eventuele ergonomische klachten te verlichten!

Hoe goed kun je plannen en organiseren?

Vanwege de onregelmatige werktijden is het ook belangrijk dat je goed kunt organiseren. Je moet een goed overzicht kunnen houden over je agenda. Houd daarom heel nauwkeurig al je afspraken bij door ze te noteren. Plan voldoende tijd in tussen de afspraken, zodat je eventuele uitloop gemakkelijker kunt opvangen. Zorg ook voor een goed georganiseerde werkplek in de zin dat je altijd genoeg massageolie, schone handdoeken en andere benodigdheden op voorraad en binnen handbereik hebt. Een goed georganiseerde indruk is heel belangrijk voor het klantenvertrouwen en een professionele uitstraling!

Beschik je over voldoende ondernemerszin?

We begonnen dit artikel met de mededeling dat je vanuit je passie moet werken. We sluiten dit artikel af met een belangrijke aanvulling hierop. Wie namelijk een succesvolle carrière beoogt als massagetherapeut, moet ook in staat zijn om zijn passie voor het vak in evenwicht te kunnen brengen met een gezonde dosis ondernemerszin! Het is belangrijk dat je je diensten goed kunt promoten en de juiste doelgroepen weet aan te trekken, want je moet er ook van kunnen leven. Hoe meer klanten van jouw diensten kunnen genieten, hoe mee voldoening dit bovendien zal geven. De combinatie van passie en ondernemerszin is een belangrijke sleutel tot succes. Wil je meer weten over het runnen van een eigen praktijk, volg dan ook zeker onze Thuisstudie Bedrijfsbeheer!

Ontdek al je mogelijkheden als massagetherapeut!

Wil je meer weten over welke carrièrekansen er allemaal zijn binnen de massagebranche? Bekijk dan hier ons volledig aanbod aan Massagecursussen en Massage Opleidingen in België en Nederland! Er gaat een wereld voor je open!

Reacties

Tags: ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden