Met deze tips geniet je langer van een massage!

Massage & Therapieën — 29 oktober 1:45 pm
Met deze tips geniet je langer van een massage!

Een ontspannende massage zorgt ervoor dat je weer even helemaal tot jezelf komt. Onder het genot van zachte en relaxerende massagetechnieken binnen een ontspannen sfeer, laat je gemakkelijk zowel lichamelijke als geestelijke spanningen varen. Na afloop voel je je helemaal rustig, alsof er een last van je schouders is gevallen. Problemen die voorheen enorme obstakels leken, lijken nu ineens niet meer zo groot. Met deze tips geniet je langer van een massage!

1. Plan de massage op een rustig moment in

Heb je een drukke agenda met weinig ruimte voor een momentje voor jezelf? Dan is de neiging misschien groot om die welverdiende massage ergens tussen je activiteiten in te plannen. We raden je echter aan om je massage te boeken op een moment, dat je echt tot rust kunt komen. Je profiteert meer van de voordelen van de massage als je niet vol adrenaline binnen komt gerend. Dan duurt het namelijk langer voordat je je over kunt geven aan de ontspannende massagebehandeling. Als je daarna ook weer van alles moet, dwalen je gedachten mogelijk af naar wat je straks nog allemaal in je agenda hebt staan. Als je vervolgens na afloop meteen moet haasten voor je volgende afspraak, zal het weldadige effect bijna direct teniet worden gedaan.

2. Geef lichaam en geest tijd om bij te komen

Na afloop van een massage is het belangrijk dat je langzaam opstaat van de behandeltafel. De meeste massagetherapeuten geven je een momentje om ‘bij te komen’. Heb je al vaker een ontspannende massage ondergaan, dan zul je misschien al gemerkt hebben dat je je na afloop wat duizelig of als verdoofd kunt voelen. Het is dan ook geen goed idee om meteen druk aan de slag te gaan. Je kunt massage zien als een therapie die het lichaam op een natuurlijke wijze aanspoort om zichzelf te herstellen, waaronder ook je spieren. Door na afloop je rust te nemen, kun je dit proces ondersteunen.

3. Pijnlijke spieren na een massage?

Een heerlijk gevoel na een massage? Het tegengestelde kan ook voorkomen, namelijk dat je spieren juist wat pijnlijker aanvoelen. De spanningen in je spieren zijn los gemasseerd en je spieren zijn nu hard bezig om te herstellen. Het is dus eigenlijk een goed teken, want je lichaam is aan het werk gezet. In dit geval kan een warm bad of een warme douche direct verlichting geven. Let op; een massage mag nooit intense pijn veroorzaken. De pijn waar we hier op wijzen is een beurs gevoel in je spieren, vergelijkbaar met een lichte spierpijn.

4. Drink na afloop van een massage voldoende water

Voldoende water drinken is altijd belangrijk, maar na een massage is het extra van belang. Door de massage is de bloedcirculatie bevorderd en daarmee ook de stofwisseling in de spieren en in alle weefsels en cellen in je lichaam. Dit zorgt er onder meer voor dat afvalstoffen beter uit het lichaam weggeleid worden. Door na afloop voldoende water te drinken kun je dit proces optimaliseren. Het kan ook gebeuren dat je na afloop van een massage hoofdpijn krijgt. Door zowel vooraf als na afloop een flink glas water te drinken kun je dit voorkomen.

5. Eet een lichte maaltijd

Vooraf aan een massage is het verstandig om een licht tussendoortje te eten. Een hongergevoel tijdens de massage kan ervoor zorgen dat je niet optimaal kunt genieten van de massage. Doordat massage al je lichaamsfuncties bevordert, is de kans groot dat je na afloop trek hebt. Stort je echter liever niet op een zware maaltijd, want daardoor zul je je meteen zwaarder en mogelijk ongemakkelijker voelen. Dat is jammer, want je voelde je zo prettig en gezond na de massage. Ga voor een lichte maaltijd, zoals gezonde maaltijdsalades of groenteschotels met eventueel vis of mager vlees.

6. Geef opgehoopte emoties de ruimte!

Schrik niet als je tijdens of na een massage intense emoties ervaart. Dit is een veelvoorkomend en positief effect van een massage. Stop ze niet weg, maar geef ze eindelijk de ruimte. Het kan een traantje zijn, naar ook een fikse huilbui. Door je emoties toe te laten, kun je ze loslaten en jezelf hiervan bevrijden. In onze snelle dagelijkse leven, hebben we de neiging om ze alsmaar weg te stoppen en dat is niet gezond voor je! Kortom, tijd om snel weer eens een massage te boeken.

Wil je leren om anderen te helpen ontspannen?

Dat is een mooie missie waar je veel voldoening uit zult halen! Wellness Academie is daarvoor jouw ideale startpunt. Begin hier met een Cursus Ontspanningsmassage of school je tot een volwaardige massagetherapeut via onze Opleiding Massagetherapeut, met diploma!

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden