Oorsprong van Chakra-therapie

Massage & Therapieën — 15 januari 8:27 pm
Oorsprong van Chakra-therapie

Er rijzen de laatste jaren steeds meer praktijken uit de grond, waar u terecht kunt voor chakra-therapie. Iets voor u? Voor veel mensen zijn chakra’s nog steeds een ver-van-mijn-bedshow, terwijl anderen al goede ervaringen opgedaan hebben met de helende werking van chakra-therapie en niets anders meer willen. Bent u benieuwd geworden naar wat chakra’s eigenlijk zijn en waar deze traditie vandaan komt, lees dan in dit artikel meer over de oorsprong van chakra’s.

Oorsprong chakra’s
Al zeker vierduizend jaar geleden ontdekten Indiase spirituele genezers de kracht van de chakra’s tijdens het toepassen van spirituele rituelen en behandelingen. Deze kennis breidde zich al snel uit naar nabijgelegen landen als China en Japan, waar het snel aan populariteit won. De westerse wereld is echter pas sinds enkele tientallen jaren op de hoogte van de helende werking van chakra-therapie. De chakra-theorie is door de jaren heen uitgewerkt tot een diepgaande filosofie. Oorspronkelijk is chakra een begrip uit de traditionele Indiase geneeskunde. Het woord ‘chakra’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘wiel’ of ‘cirkel’. In de alternatieve geneeswijze bedoelt men met chakra’s energiecentra in het lichaam die de levensenergie door het lichaam laten stromen. De chakra’s worden voorgesteld als ronddraaiende trechtervormige energievelden, die gelegen zijn op de belangrijkste zenuwknopen langs de wervelkolom. In de chakra’s komen de energiekanalen, die ook wel nadi`s genoemd worden, samen.

Zeven chakra’s
Over het algemeen gaat men uit van zeven hoofdchakra’s die zich elk op een bepaalde plek langs de ruggengraat bevinden. De eerste chakra bevindt zich helemaal onder aan de ruggengraat en heet de basischakra. Een stukje daarboven, net onder de navel, bevindt zich de miltchakra. Iets boven de navel ligt de zonnevlekchakra, halverwege de borstkas zit de hartchakra, dan volgt de keelchakra, de voorhoofdchakra en als laatste de kruinchakra. Iedere chakra heeft zijn eigen functies en heeft invloed op specifieke delen van het lichaam en op bepaalde emotionele aspecten. Daarnaast wordt iedere chakra onder andere geassocieerd met een bepaalde kleur.

Werking van de chakra’s
De trechtervormige chakra’s draaien rond als een wiel, om zo energie uit de kosmos aan te trekken die in het lichaam gebruikt wordt voor alle mogelijke fysieke en emotionele processen. Alle negatieve energie en emoties kunnen ook weer via de chakra’s het lichaam verlaten. Bij chakra’s draait alles om energie, zolang de chakra’s in balans zijn voelt men zich gezond, zowel lichamelijk als geestelijk. Maar soms kan het nodig zijn de chakra’s een handje te helpen, bijvoorbeeld wanneer er energieblokkades opgetreden zijn, die gezondheidsproblemen veroorzaken. Het kan hierbij gaan om alle mogelijke lichamelijke en psychische klachten; van hoofdpijn tot darmaandoeningen en van depressies tot angstaanvallen.

Chakra-therapie
Doordat de chakra’s invloed hebben op alle aspecten van ons leven, is het van groot belang dechakra’s in evenwicht te houden. Dit kan op verschillende manieren, onder andere door middel van meditaties, massages en oefeningen. U zult het weldadige effect merken in uw dagelijkse leven.

Reacties

Tags: , ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden