Massage op de werkvloer

Massage & Therapieën — 23 januari 1:36 pm
Massage op de werkvloer

Te veel stress op de werkvloer leidt steeds vaker tot gezondheidsklachten bij werknemers en doet het ziekteverzuim stijgen. Dit kost de werkgever veel geld. Stoelmassage op de werkvloer kan dit op een efficiënte manier voorkomen.

Overbelasting van werknemers
Strakke deadlines, overvolle agenda´s, te weinig lichaamsbeweging, slechte eetgewoontes vanwege tijdgebrek, dit alles is voor veel werknemers dagelijkse kost. Op een gegeven moment is de maat vol en is de belastbaarheid van de werknemer overschreden. Er kunnen klachten ontstaan als schouder- en nekproblemen, RSI, spijsverteringsproblemen, concentratieproblemen en zelfs een burn-out. Deze gezondheidsproblemen hebben er in de laatste jaren voor gezorgd dat het ziekteverzuim bij bedrijven flink is gestegen. Steeds meer bedrijven hebben de stoelmassage ontdekt als een efficiënte oplossing om deze problemen te voorkomen.

Stoelmassage op de werkvloer
De stoelmassages die aangeboden worden aan bedrijven zijn korte doeltreffende massages van zo´n 20 tot 30 minuten lang. De werknemer die een massage krijgt, hoeft de werkvloer niet te verlaten, de bedrijfsmasseur komt naar het bedrijf toe. De massage wordt gewoon door de kleding heen gegeven. De bedrijfsmasseur neemt een speciale ergonomische stoel mee, die de juiste ondersteuning biedt waardoor het lichaam geheel kan ontspannen. De stoelmassages op de werkvloer nemen op deze manier weinig tijd en ruimte in beslag en zijn daardoor eenvoudig te integreren binnen het werkschema.

Drukpuntmassage
De stoelmassage wordt gegeven op het hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Het gaat hierbij om een ontspannende en revitaliserende drukpuntmassage, die gebaseerd is op de traditionele Japanse shiatsu-massage. ´Shi` betekent letterlijk ´vinger` en ´atsu` betekent ´druk`. De masseur oefent druk uit op de zogenaamde acupunten of drukpunten die op de meridianen liggen, waardoor energie stroomt. Hij of zij gebruikt hiervoor zijn vingers, handen en ellebogen. Door deze punten te masseren worden blokkades verholpen. Een drukpuntmassage leidt tot een heerlijk gevoel van ontspanning en rust en geeft daarbij ook tegelijkertijd nieuwe energie.

Voordelen van een stoelmassage op de werkvloer
De stoelmassages zorgen ervoor dat zowel fysieke als mentale klachten en ongemakken van werknemers verminderd worden. Vooral klachten als stijve schouders en nek zullen grotendeels opgelost worden. Doordat de werknemers weer lekker in hun vel zitten, zal ook de weerstand tegen ziekten vergroot worden. Het ziekteverzuim binnen het bedrijf zal dankzij stoelmassages dan ook aanzienlijk dalen, hierdoor zullen de kosten voor stoelmassages zich gemakkelijk terugverdienen. De werknemer zal zich gewaardeerd voelen door de werkgever, aangezien er veel aandacht is voor zijn persoonlijk welbevinden binnen het bedrijf. Dit leidt tot meer plezier in het werk en meer productiviteit.

Een bezoekje van de “bedrijfsmasseur”
Een beurs, open dag of een bedrijfsfeest is de ideale gelegenheid om eens een bedrijfsmasseur uit te nodigen om kennis te maken met stoelmassages voor werknemers. De stap naar wekelijkse stoelmassages op de werkvloer is zo gemaakt. Men zal direct merken dat het een gunstige invloed heeft op de werksfeer en ook lange termijnresultaten, als een verminderd ziekteverzuim, zullen niet uitblijven.

Mooie bijverdienste voor elke massagepraktijk
Bedrijfsmassages zijn een mooie bijverdienste voor elke massagepraktijk en zorgt voor een mooie afwisseling in je werk.

Reacties

Tags: , ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden