Voordelen van Chakra-therapie

Massage & Therapieën — 15 januari 9:00 pm
Voordelen van Chakra-therapie

We leven in een wereld die continue aan verandering onderhevig is. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en technologie volgen elkaar in een rap tempo op. We rennen onszelf steeds vaker voorbij in een poging om van alles op de hoogte te blijven en om mee te blijven groeien in deze tijd. Ons spiritueel welbevinden wil daardoor nog weleens in de verdrukking komen en dat kan invloed hebben op onze algehele gezondheid. Het is dan ook belangrijk om regelmatig te onthaasten en uw innerlijke rust te herstellen. Chakra-therapie kan u hierbij helpen. Leer daarom in dit artikel alles over de voordelen die chakra-therapie u te bieden heeft.

Chakra blokkades
In ons lichaam bevinden zich zeven energiecentra die een essentiële rol spelen bij het in balans houden van onze fysieke, psychische en spirituele gezondheid. Chakra’ s kunnen gezien worden als de poorten van ons lichaam, die energie in en uit ons lichaam laten stromen. De belangrijkste chakra’ s bevinden zich van beneden tot boven langs onze ruggengraat en tot boven op de kruin van ons hoofd. Chakra’ s kunnen uit evenwicht raken door blokkades.Hierdoor kan de levensenergie niet vrij stromen en kunnen er allerlei gezondheidsproblemen ontstaan, zowel op fysiek als op psychisch niveau. Blokkades kunnen optreden door allerlei oorzaken als stress, opgekropte emoties, verkeerde eetgewoonten of lichamelijke klachten. Gelukkig kunnen veel van deze problemen opgelost worden door middel van chakra-therapie.

Chakra behandelingen
Het in balans brengen van de chakra’ s gebeurt door middel van chakra-therapie. Onder chakra-therapie kunnen allerlei soorten behandelingen vallen. De meest gebruikte methoden om chakra’ s weer in evenwicht te brengen, zijn chakra-meditatie en yoga. Maar ook andere therapeutische behandelingen als reiki kunnen de chakra’ s weer in balans brengen. Andere behandelingen die een rol kunnen spelen binnen de chakra-therapie zijn onder andere kleur- en lichttherapie, aromatherapie en diverse soorten massagebehandelingen. Ook het accepteren en loslaten van negatieve gedachten door middel van affirmaties en hypnose kunnen ervoor zorgen dat chakra’ s weer in evenwicht worden gebracht.

Voordelen van chakra-therapie
Chakra-therapie werkt in op lichamelijke processen en draagt er ook toe bij dat u mentaal in balans raakt. Als u regelmatig chakra-therapie ondergaat, zult u dan ook op alle niveaus kunnen profiteren van de voordelen die deze therapie op uw algehele gezondheid heeft. Zo zult u onder andere merken dat uw lichamelijke gezondheid sterk verbetert, doordat chakra-therapie een positief effect heeft op uw immuunsysteem. Daarbij zal chakra-therapie ervoor zorgen dat u zo optimaal mogelijk kunt onthaasten, waardoor u uw innerlijke rust weer terug zult vinden en zich ook weer helemaal psychisch in balans zult voelen. U komt weer in contact met uw eigen emoties en kunt er beter mee omgaan. Negatieve emoties zult u gemakkelijker kunnen accepteren en loslaten. Daarnaast zult u meer liefde en compassie op kunnen brengen voor uw medemens en u bent beter in staat om dit ook te tonen. U gaat weer vol zelfvertrouwen door het leven.

Kortom; chakra-therapie leidt tot een zo optimaal mogelijk gevoel van welzijn op zowel lichamelijk, geestelijk als spiritueel niveau.

Reacties

Tags: ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden