Voordelen van Zwangerschapsmassage

Massage & Therapieën — 24 januari 8:26 pm
Voordelen van Zwangerschapsmassage

De zwangerschap behoort tot de mooiste momenten in het leven van een vrouw, maar de lichamelijke veranderingen en veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen voor ongemak zorgen. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor zwangerschapsklachten en raden artsen en verloskundigen steeds vaker zwangerschapsmassage aan om verlichting te brengen. In dit artikel vindt u alle informatie over de voordelen van zwangerschapsmassage.

Zwangerschapsmassage
Een Zwangerschapsmassage is een complete lichaamsmassage. Tijdens een Zwangerschapsmassage ligt de vrouw op de zij. Zwangerschapsmassage is een zeer zachte massagevorm met subtiele strijkingen en knedingen, waarbij zo min mogelijk warmte mag vrijkomen door wrijving, aangezien het lichaam dit kan herkennen als koortsverschijnselen en het afweersysteem kan inschakelen. Om deze reden wordt er ook veel massageolie gebruikt bij de massage. De massage duurt ongeveer tussen de 45 en 60 minuten.

Voordelen van zwangerschapsmassage
Zwangerschapsmassage kan binnen ieder stadium van de zwangerschap verlichting geven. Tijdens de eerste drie maanden zal de massage misselijkheid en hoofdpijn voorkomen en ertoe bijdragen dat men zich lichamelijk fit blijft voelen.

Tijdens de tweede fase van de zwangerschap, begint het lichaam van de vrouw sterk te veranderen. Dit kan gepaard gaan met rugpijn, kramp in de benen, opgezwollen voeten, nekkrampen, rekpijnen en slapeloosheid. De zachte massagetechnieken die bij Zwangerschapsmassage toegepast worden, zullen voor verlichting zorgen. Voor de buik en onderrug worden daarbij nog eens extra zachte massagetechnieken gebruikt. De diepe ontspanning zorgt ervoor dat lichamelijke klachten verlicht worden. Ook komen er minder stresshormonen vrij waardoor men ook geestelijk tot rust komt. De zwangerschap zal hierdoor intenser worden ervaren. Daarnaast stimuleert Zwangerschapsmassage de doorbloeding waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter worden opgenomen door zowel moeder als kind.

Vooral ook tijdens de laatste fase van de zwangerschap zijn deze momenten van diepe ontspanning onmisbaar. Op het werk moet alles afgerond worden voordat het zwangerschapsverlof ingaat en thuis moet ook alles in orde zijn voor de komst van de baby. Een behandeling van de Zwangerschapsmasseur biedt in deze drukke periode de hoognodige verlichting. Dankzij Zwangerschapsmassage verloopt de zwangerschap niet alleen aangenamer, ook de kans op complicaties tijdens de zwangerschap en de bevalling nemen aanzienlijk af.

Contra-indicaties zwangerschapsmassage
Er bestaan echter enkele situaties waarbij Zwangerschapsmassage niet gegeven mag worden. Enkele voorbeelden van contra-indicaties voor Zwangerschapsmassage zijn hartklachten, koorts, trombose, bloedingen en infectieziekten. Wie van plan is om Zwangerschapsmassage te ondergaan, moet dit altijd van tevoren met de arts bespreken.

Zwangerschapsmassage; een specialisatie met toekomst
Steeds meer Massagetherapeuten breiden hun werkveld uit en trainen zich via een cursus Zwangerschapsmassage. Het vak van Zwangerschapsmasseur is continue in ontwikkeling en daardoor zeer interessant. Men blijft zoeken naar nieuwe manieren om de Zwangerschap zo soepel mogelijk te laten verlopen. Aangezien steeds meer artsen en verloskundigen Zwangerschapsmassage aanraden, is Zwangerschapsmassage een vak met veel toekomstperspectieven geworden. Daarbij zal het de Zwangerschapsmasseur veel voldoening geven, om bij te kunnen dragen aan een aangenaam verloop van deze bijzondere periode in een mensenleven.

Reacties

Tags: ,

1 Bericht

  1. Ik ben massagoloog, en bekwaamd in de zwangerschapsmassage. Er komen ondertussen vele zwangere dames naar mijn praktijk, en ervaren de zwangerschapsmassage als waardevol, en weten nu al dat ze bij een volgende zwangerschap weer gebruik gaan maken van deze mogelijkheid. Het is een uur ontspanning, loslaten en vooral genieten van de zwangerschap. Ook heel leuk hoe de baby’tjes er in de buik op reageren. Als massagetherapeut geeft deze massage ook veel voldoening. Je kunt echt iets betekenen voor de dames in deze bijzondere periode van hun leven. Ze voelen zich beter, mobieler, geen krampen meer in de kuiten bij regelmatige massage en de rugpijnen kunnen zacht weggemasseerd worden.

    Vriendelijke groeten, Maureen Conemans- van Meeteren,
    http://www.tmp-parkstad.nl
    0031-654971450

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden