Een carrière als Nagelstyliste

Nagelstyling — 23 januari 11:27 pm
Een carrière als Nagelstyliste

Mooi verzorgde nagels dragen bij aan een verzorgd uiterlijk en doen dienst als visitekaartje. Een nagelstyliste weet op creatieve wijze nagels te verzorgen en te stijlen, zodat ze perfect aansluiten op het imago of de persoonlijke uitstraling van de klant. Steeds meer mensen vinden dan ook de weg naar een Nagelstyliste. De vraag naar goed opgeleide Nagelstylisten groeit gestaag. Bent u geïnteresseerd in een opleiding als Nagelstyliste? Ontdek hier wat een carrière als Nagelstyliste inhoudt.

Wat is Nagelstyling?
Onder de noemer nagelstyling valt alles wat maar met nagelverzorging te maken heeft. Zo zorgt een Nagelstyliste ervoor dat nagels er weer gezond uit komen te zien door ze een verzorgende behandeling te geven. Ook kan het nodig zijn om de nagels extra te verstevigen. Vervolgens zal de Nagelstyliste de nagels in samenspraak met de klant omtoveren tot een representatief visitekaartje, bijvoorbeeld door het op professionele wijze aanbrengen van kunstnagels in de vorm van gelnagels. De nagels kunnen nog meer opgesierd worden door het aanbrengen van glitters, steentjes en zelfs nagelpiercings. Of het nu gaat om korte nagels, lange nagels of beschadigde nagels, een nagelstyliste weet van elke nagel een kunstwerkje te maken.

Opleiding tot Nagelstyliste
Wanneer u aan het werk wilt binnen de groeiende branche van nagelstyling is het van belang dat u het leuk vindt om met mensen te werken. Daarbij moet u ook creatief ingesteld zijn. Tijdens een opleiding tot Nagelstyliste aan de Wellness Academie leert u alles wat u moet weten over het verzorgen en versieren van nagels onder leiding van vakkundige en ervaren docenten. U leert om verzorgende nagelbehandelingen uit te voeren en u leert gebruik te maken van de modernste technieken op het gebied van nagelstyling.

Aan het werk als Nagelstyliste
De nagelstyling branche is zeer sterk in opkomst. Overal schieten nagelstudio´s uit de grond, die op zoek zijn naar goed opgeleide nagelstylisten. Maar ook schoonheidssalons, wellnesscentra´s, spa´s, hotels en vakantieparken bieden gespecialiseerde beautybehandelingen aan, waaronder nagelstyling. Een afgeronde opleiding tot Nagelstyliste aan de Wellness Academie zal uw kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk verhogen.

Eigen bedrijf
Nagelstyliste is ook een zeer geschikt vak om als zelfstandige uit te oefenen. Een eigen bedrijf maakt de uitdaging alleen nog maar groter. U kunt daarnaast bijvoorbeeld ook producten op het gebied van nagelstyling en nagelverzorging verkopen. Het is ook heel goed mogelijk om het beroep van nagelstyliste parttime uit te oefenen en te combineren met andere werkzaamheden. Als u goed werk aflevert en klantvriendelijk bent zult u gauw een vaste klantenkring opbouwen. Het voordeel aan nagelstyling is dat uw klanten om de paar weken hun nagels bij moeten laten werken, waardoor u altijd verzekerd bent van werk en inkomen.

Niet reglementeerd
Nagelstyling is het geen gereglementeerd beroep in België of Nederland. Hierdoor moet je in België geen examen afleggen bij de centrale examencomissie alvorens het beroep te mogen uitvoeren op zelfstandige basis. Om een zelfstandige praktijk op te starten dien je wel in het bezit te zijn van een attest Bedrijfsbeheer of een gelijkgesteld diploma, zoals elke zelfstandige in België. Een degelijke opleiding tot Nagelstyliste is desondanks ten zeerste aangeraden.

Reacties

Tags: , ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden