De juiste voeding voor gezonde nagels

Nagelstyling — 7 maart 6:54 pm
De juiste voeding voor gezonde nagels

Als nagelstyliste houd je je bezig met o.a. het verzorgen en gezond houden van nagels. Dit doe je door ze te vijlen, de nagelriemen te behandelen met verzorgende crème, door middel van nagelbadjes, met behulp van nagelolie, het aanbrengen van verstevigende nagellak etc. Maar houd je er ook rekening mee dat je de nagels van binnenuit kunt verzorgen door je klanten tips te geven over voeding die de gezondheid van de nagels ten goede komt? Lees hier alle tips op het gebied van de juiste voeding voor gezonde nagels.

Vitamines: B8, B2, B3 en B5
Het lichaam kan de meeste vitamines niet zelf aanmaken, daarom moeten we vitamines uit onze voeding halen. Vitamines geven ons geen energie zoals voedingsstoffen als vetten, koolhydraten en eiwitten, maar ze zijn wel nodig voor een goed functionerende stofwisseling. De gezondheid van onze nagels is onder andere afhankelijk van voldoende vitamine B in het voedsel. Er bestaan echter verschillende soorten vitamine B. Vooral vitamine B8 is zeer goed voor de nagels. Deze vitamine staat ook wel bekend onder de naam biotine. Vitamine B8 of biotine zit onder andere in orgaanvlees als nieren en lever, in eierdooiers en in kleine hoeveelheden in peulvruchten, pinda’s, sojabonen, havervlokken en rijst. Andere soorten vitamine B die ook goed zijn voor de nagels zijn vitaminen B2, B3 en B5. Deze vitamines komen voor in brood, zuivel, vlees en groenten.

Mineralen: calcium, zink en ijzer
Calcium is een mineraal dat essentieel is als bouwstof van botten en nagels. Om calcium goed in het lichaam op te kunnen nemen en botten en nagels sterk te maken, heeft het lichaam vitamine D nodig. Vitamine D is één van weinige vitaminesoorten die het lichaam zelf kan aanmaken onder invloed van zonlicht. Maar vitamine D komt ook voor in voeding als vette vis, bijvoorbeeld in paling, zalm en makreel. Ook in volle melkproducten, vlees en eieren zit vitamine D. Calcium komt voor in melkproducten, groente, peulvruchten en noten. Naast calcium zijn ook mineralen als zink en ijzer belangrijk voor sterke nagels. Zink komt voor in kaas, brood, granen, noten, vlees en schelpdieren. IJzer zit vooral in rundvlees, bruine bonen, spinazie en appelstroop.

Onverzadigde vetzuren
Voor gezonde nagels is het belangrijk dat je voldoende gezonde vetten binnenkrijgt, oftewel onverzadigde vetten. Deze vetten zorgen ervoor dat de nagels van binnenuit voldoende worden gehydrateerd waardoor ze minder snel afbreken en hun stevigheid behouden. Verder zorgen onverzadigde vetten er ook voor dat de kans op ontstekingen van nagelriemen en nagelwallen afneemt. Onverzadigde vetzuren komen voor in vette vis, plantaardige oliën als zonnebloemolie, arachideolie en maïskiemolie en in zaden, pinda’s en noten.

Aminozuren
Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Een aminozuur dat belangrijk is voor gezonde nagels is cysteïne. Dit aminozuur zorgt voor de stevigheid van nagels en haar. Cysteïne komt voor in veel voedingsmiddelen, onder andere in eieren, vlees, zuivelproducten, vis, schelp- en schaaldieren, tarwekiemen, uien, noten en peulvruchten.

Reacties

Tags: ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden