De juiste manicure-tafel kiezen

Nagelstyling — 24 januari 6:18 pm
De juiste manicure-tafel kiezen

Om je vak als manicure of nagelstyliste goed uit te kunnen oefenen is het essentieel dat je tijdens het behandelen van de nagels van je klanten een stabiele ondergrond hebt. Besteed daarom voldoende aandacht aan het kiezen van de juiste manicure-tafel.

Hoe ziet een manicure-tafel eruit?
Een manicure-tafel kun je eigenlijk vergelijken met een normaal bureau, maar met als verschil dat het bureau in het midden smaller is en voorzien is van polsensteunen. Manicure-tafels zijn uiteraard te krijgen in allerlei maten en met allerlei extra accessoires.

De beste maat voor een manicure-tafel
Wat de beste maat is voor een manicure-tafel hangt in de eerste plaats af van de ruimte die je hebt om de tafel kwijt te kunnen.

Vaste manicure-tafels
In de meeste gevallen kiezen professionele nagelstylistes voor een zo groot mogelijke manicure-tafel. Grote manicure-tafels zij vaak voorzien van kastjes en laden waar je alle benodigdheden netjes kunt opbergen, terwijl alles wel binnen handbereik ligt. Dit zorgt ervoor dat je je werkplek overzichtelijk houdt.

Manicure-tafels op wieltjes
Er bestaan ook manicure-tafels met wieltjes, erg handig als het nodig is dat de tafel zo nu en dan wordt verplaatst. Vooral in schoonheidssalons waar verschillende soorten behandelingen worden uitgevoerd kunnen dit soort manicure-tafels handig zijn. Heb je de tafel even niet nodig, dan schuif je hem gewoon aan de kant. Let bij de aanschaf van een tafel met wieltjes wel op of je de tafel goed op slot kan zetten als je aan het werk gaat. En controleer of de verplaatsbaarheid niet ten koste gaat van de stabiliteit.

Inklapbare manicure-tafels
Heb je te kampen met ruimtegebrek of wil je de tafel gemakkelijk ergens mee naar toe kunnen nemen, dan kun je ook nog kiezen voor inklapbare manicure-tafels. Het nadeel is dan alleen dat je geen opbergruimte hebt. Let er ook bij deze tafels op of ze wel stabiel genoeg zijn.

Hoogte
Een ander punt waar je op moet letten is of de hoogte van de tafel goed bij jouw lengte past. De manicure-tafel mag niet te hoog of te laag zijn om te voorkomen dat je een geforceerde werkhouding aan gaat nemen. Maar ook een verstelbare stoel kan de nodige soelaas brengen.

Accessoires manicure-tafel
Er zijn eenvoudige tafels die voorzien zijn van de basisbenodigdheden zoals de polsensteun, maar er zijn ook tafels die uitgerust zijn met allerlei andere accessoires (afhankelijk van de fabrikant).

inbouw-afzuiger
De meeste nagelstylistes vinden een inbouw-afzuiger onmisbaar bij een manicure-tafel. Hiermee houd je je werkplek gemakkelijk proper. Daarbij neemt een inbouw-afzuiger nauwelijks ruimte in en heb je er geen last van.

Vaste of losse lamp
Sommige manicure-tafels zijn uitgerust met een vaste lamp. Let erop dat de lamp goed verstelbaar is. Er zijn ook nagelstylisten die liever met een losse lamp werken.

Productstaanders
Het is ook praktisch als de manicure-tafel voorzien is van productstaanders, zodat je voor iedere klant de juiste benodigdheden netjes en overzichtelijk klaar kunt zetten. Dit voorkomt dat je tijdens de behandeling spullen moet gaan zoeken, waardoor je misschien uit je concentratie raakt.

Prijs van een manicure-tafel
Uiteraard speelt ook de prijs een rol bij het uitkiezen van de beste tafel. De prijzen van manicuretafels kunnen zeer variëren. Een eenvoudig standaard model kost tussen de € 150 en € 200, maar er zijn ook zeer uitgebreide tafels van meer dan € 1000. Kijk voordat je er één aanschaft eerst eens goed rond, zodat je de tafel vindt die aan jouw eisen voldoet en tevens binnen je budget valt.

Reacties

Tags: , ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden