De verschillende nagelpenselen

Nagelstyling — 25 januari 6:55 pm
De verschillende nagelpenselen

Een van de problemen die beginnende nagelstylistes tegenkomen, is het kiezen van de juiste nagelpenselen. Er bestaan nagelpenselen van allerlei kwaliteiten en voor het creëren van allerlei soorten effecten. Leer hier welke nagelpenselen je als nagelstyliste tot je beschikking dient te hebben en waarvoor ze dienen.

Het schoonmaken van de nagels
Voordat je aan de slag kunt om van de nagels ware kunstwerkjes te maken is het belangrijk dat de nagels goed schoon zijn. Let daarbij ook goed op de nagelriemen en haal ook het vuil weg onder de nagels.

Nagelborstel
Het schoonmaken doe je met een nagelborstel. Dit is vaak een rechthoekige borstel met korte stevige haren. Hiermee kun je ook meteen goed het vuil onder de nagels weg borstelen.

Nagelkwast
Na het schoonmaken van de nagels met de wat hardere nagelborstel kan er wat stof achter zijn gebleven. Met een nagelkwast kun je dit gemakkelijk wegvegen, zodat je daarna bijvoorbeeld een laagje lak kunt aanbrengen. Een nagelkwast bestaat uit langere zachte haartjes.

Aanbrengen van kunstnagels
Het aanbrengen van kunstnagels kan door middel van acryl en door middel van gel. De meeste gebruikte methode is met acryl.

Acrylpenseel
Voor het aanbrengen van acrylnagels wordt acrylpoeder vermengd met een vloeistof. Als de poeder is opgelost in de vloeistof kan deze met een acrylpenseel op de nagels worden aangebracht. De meeste nagelstylistes gebruiken hiervoor een standaard acryl nagelpenseel, nummer zes. Het penseel is meestal gemaakt van marterhaar en heeft een spitse punt.

Gelpenseel
Voor het aanbrengen van gelnagels bestaan ook speciale gelpenselen. Het verschil met de acrylpenselen is dat de gelpenselen vaak vlak zijn en beschikken over een rechte of schuine punt. Veel professionele nagelstylistes gebruiken standaard het gelpenseel nummer vier. Ook deze penselen zijn vaak gemaakt van marterhaar.

Penselen voor nagelkunst
Voor het aanbrengen van nagelkunst zijn verschillende soorten nagelpenselen nodig, afhankelijk van de wensen van de klant.

Streeppenselen
Over het algemeen zijn de penselen voor nagelkunst hele dunne penselen, omdat het vaak gaat om het aanbrengen van fijne tekeningen. Deze penselen worden ook wel streeppenselen genoemd en ze bestaan in verschillende maten, van dun tot heel dun, voor de allerfijnste lijntjes.

Detailpenselen
Er bestaan ook speciale detailpenselen die je kunt gebruiken voor meer ingewikkelde details. Denk hierbij bijvoorbeeld aan penselen die schuin aflopen.

Afgeronde penselen
Voor het aanbrengen van nagelkunst worden naast de penselen met een spitse punt ook penselen met een afgeronde punt gebruikt. Deze zijn vooral handig op plekken vlakbij de nagelriem.

Ook voor al deze penselen geldt dat de penselen van marterhaar het beste zijn.

Fijn in de hand
De bovenstaande penselen komen voor in allerlei uitvoeringen. Het is belangrijk dat je uitprobeert met welke nagelpenselen je het beste werkt. Het nagelpenseel van het ene merk ligt misschien fijner in de hand dan het andere. Ook heb je de keuze uit verschillende kleuren of versierde penselen, zodat je je penselen bijvoorbeeld af kunt stemmen op de kleuren van je werkomgeving. Heb je weinig ruimte, denk dan eens aan dubbelzijdige penselen. Bij deze penselen zit aan beide uiteinde van het penseel een verschillend borsteltje. Erg handig, hoewel sommige nagelstylistes het als een nadeel ervaren dat er minder plaats is om het penseel goed vast te houden.

Reacties

Tags:

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden