Je nagelsalon proper houden?

Nagelstyling — 25 januari 7:28 pm
Je nagelsalon proper houden?

Alles kan er misschien op het eerste gezicht proper uitzien, maar is het dat wel echt? Wanneer een nagelstudio niet goed proper wordt gehouden kunnen er allemaal gevaren voor de gezondheid ontstaan. Check hier of je nagelsalon wel echt zo proper is als het lijkt en lees hoe je een gezonde werkomgeving creëert.

Desinfecteren van materialen
Eén van de belangrijkste vereisten op het gebied van hygiëne is dat de materialen waar je mee werkt worden gedesinfecteerd. Niet één keer per dag, maar voor en na iedere klant. Reinig nagelvijlen, bokkenpootjes, schaartjes etc. zeer nauwkeurig. Misschien maak je ook weleens gebruik van wegwerpmaterialen. Controleer in dat geval altijd heel nauwkeurig of de materialen goed luchtdicht zijn verpakt. Als desinfecterend middel kun je alcohol gebruiken (70%). De allerbeste manier om je materialen te desinfecteren is met behulp van een autoclaaf. Dit is een afgesloten drukvat waarin je al je hittebestendige materialen kunt desinfecteren als tangetjes, pincetten, schaartjes etc. Zo voorkom je dat bacteriën van de ene op de andere klant overgaan en infecties veroorzaken.

Dampen, geuren en stof
Tijdens het vijlen van de nagels komt er veel stof vrij en tijdens het zetten van acrylnagels heb je last van acryldampen en vervelende geuren. Als je geen maatregelen neemt, kan het gebeuren dat je veel stof inademt. Dat kan voor gezondheidsklachten zorgen. We raden daarom aan dat je een mondkapje gebruikt bij het zetten van acrylnagels en zorg ook voor mondkapjes voor je klanten. Zorg daarnaast voor een goede afzuiging. Er komen steeds effectievere afzuigers op de markt. Er bestaan onder andere manicuretafels met op 4 plekken afzuiging. Bij deze manicuretafels krijgen stof en geuren nauwelijks de kans om rond te gaan zweven en vaak is zelfs het onhandige en oncomfortabele mondkapje niet meer nodig.

Opgeruimd staat netjes
Opgeruimd staat niet alleen netjes, het zorgt er ook voor dat je een beter overzicht hebt en beter kunt controleren of alles wel echt proper is. Zorg dat je een systeem hebt voor het opruimen van de propere materialen en de materialen die nog ontsmet moeten worden. De klanten zullen ook meer vertrouwen in je hebben als alles geordend over komt. Niet alleen de werkplek zelf dient schoon te zijn, denk ook aan hygiënische toiletten en andere ruimtes.

Persoonlijke hygiëne
Zorg dat je zelf als nagelstyliste representatief overkomt. Persoonlijke hygiëne is hierbij een topprioriteit. Desinfecteer voor en na iedere behandeling je eigen handen en gebruik bij gevoelige handen of allergieën tijdens de behandelingen handschoenen. Voordat je aan de slag gaat met de nagels van een klant, was je altijd eerst de handen van de klant met desinfecterende zeep.

Volwaardig certificaat nagelstylist
Als Nagelstyliste moet je voldoet aan strenge eisen op het gebied van hygiëne. Door de controles die er plaatsvinden, word je gedwongen om je continue bewust te zijn van de hygiëne tijdens je werk. Een certificaat als Nagelstyliste wekt daardoor ook veel vertrouwen onder je klanten.

Reacties

Tags: ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden