Tips voor de mooiste herfst nail art

Nagelstyling — 25 oktober 8:00 am
Tips voor de mooiste herfst nail art

Professionele nagelstyling heeft de laatste jaren een belangrijke plaats ingenomen binnen de beauty branche. Het is een vak apart en er zijn nog maar weinig dames die niet met regelmaat hun nagels laten stijlen door een professionele nagelstyliste. Mooi verzorgde nagels geeft veel vrouwen meer zelfvertrouwen. Daarnaast is het ook gewoon ‘fun’! Binnen de nagelstyling bestaan er eigenlijk geen grenzen. Dankzij geavanceerde technieken in combinatie met de tomeloze creativiteit van professionele nagelstylistes is van alles mogelijk. Heb je nog inspiratie nodig voor nageldesigns in het herfstseizoen? We geven hier tips en voorbeelden van de mooiste herfst nail art.

Wat zijn echte herfstkleuren voor op nagels?

Een perfect herfst nageldesign begint met de juiste kleuren. Laat je inspireren door de kleuren die je buiten ziet. Wij kunnen je hier ook een handje helpen. Typische kleuren die meteen de associatie met de herfst maken zijn, chocoladebruin, okergeel, brons, oranjetinten en rood. Deze kleuren zijn bij uitstek geschikt voor het tekenen van herfstblaadjes op nagels. Maar denk ook aan eventuele contrasterende kleuren voor de ondergrond. Je zou kunnen kiezen voor een transparant lakje, maar je kunt ook opvallendere kleuren kiezen, zoals een donkerblauwe, bordeauxrode of zwarte achtergrond of misschien wel een metallic grijze achtergrond. Houd je van een wat zachter ogend design, kies dan voor licht grijs of vaalwit.

Herfstblaadjes tekenen op nagels

Veel nageldesigns zien er prachtig én tegelijkertijd ingewikkeld uit. Het is geen gemakkelijke klus om mooie kleine tekeningetjes op nagels te maken. Maar laat je hierdoor niet uit het veld slaan, want met de juiste aanwijzingen en wat oefening kan iedereen het leren. Volg hiervoor bijvoorbeeld onze Cursus Nagelstyling. Je leert welke penseeltjes je hier het beste voor kunt gebruiken, hoe je een vastere hand krijgt en hoe je de juiste vormen mooi op de nagel krijgt. Ook het tekenen van herfstblaadjes op nagels klinkt misschien moeilijk dan het is. In onderstaande video leer je hoe je op een redelijk eenvoudige manier herfstblaadjes kunt tekenen.

Gebruik de sponstechniek!

Het mooie aan nagelstyling is dat er allerlei creatieve alternatieven zijn. Je hoeft echt geen kunstschilder te zijn om mooie nagels te creëren. Het heeft vooral te maken met het slim gebruik van kleuren en technieken. Je kunt bijvoorbeeld prachtige in elkaar overlopende herfstkleuren op nagels zetten met behulp van een sponsje. Je hoeft dan niet zelf met een kwastje op de nagels kleuren proberen met elkaar te mengen. Door eenvoudigweg een sponsje te gebruiken, bereik je een veel mooier resultaat. Vervolgens kun je met een heel dun penseeltje en zwarte of donkerbruine nagellak details op de nagels tekenen. Met eenvoudige golvende lijntjes en streepjes, tover je voor je het weet prachtige herfstbladeren tevoorschijn. We ontdekten onderstaande video met prachtige voorbeelden:

Abstracte herfst nail designs

Marble technieken zijn ook fantastisch om een bepaalde sfeer mee te creëren. Er bestaan verschillende soorten marble technieken waaronder technieken waarbij water wordt gebruikt en technieken zonder water. Met de marble nagelstyling technieken kunnen je hele artistieke effecten bereiken. We hebben hier een mooi voorbeeld gevonden voor een herfst nageldesign, waarin deze techniek wordt gebruikt. De combinatie van de juiste kleurenkeuze, het perfect uitvoeren van de techniek en de zorgvuldige afwerking leveren een schitterend resultaat op. Wil je ook een echte artiest worden op het gebied van nagelstyling? Volg dan na de basiscursus ook onze Cursus Nagelstyling voor gevorderden waarin je verschillende nail art technieken professioneel leert uitvoeren. 

 

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden