Waarop letten bij het inrichten van mijn nagelsalon?

Nagelstyling — 25 september 8:00 am
Waarop letten bij het inrichten van mijn nagelsalon?

Is het jouw grote wens om een eigen nagelsalon te starten? Maak er dan werk van door onze volwaardige Opleiding Nagelstyliste te volgen. Daarna gaan er vele deuren voor je open; wie weet straks wel de deur naar je eigen salon! Of sta je misschien al op het punt om je eigen salon te openen? “Maar waar moet ik allemaal op letten bij het inrichten van mijn nagelsalon?” We helpen je bij Wellness Academie graag op weg met tips om van jouw zaak een succes te maken.

1. Investeer in een goede werktafel

Er zijn diverse zaken in je salon waar je op kunt besparen, maar er is één ding waar je beter niet op kunt besparen en dat is een professionele werktafel. Dit is de plek waar je de meeste tijd zult doorbrengen en waar de ‘magie’ moet gebeuren! Het is het centrum van je salon, waar je al je kunstwerkjes vervaardigt. Investeer daarom in een goede werktafel met een ingebouwd afzuigsysteem om het inademen van fijnstof tijdens het vijlen te voorkomen.

Let bij de aanschaf van een tafel onder meer op de hoogte van de tafel, de grootte van het werkblad en op hoe dicht je bij je klant wilt zitten. Daarnaast heb je een handensteun nodig om je werk goed uit te voeren. Dit onderdeel moet je vaak apart aanschaffen. Er bestaan ook werktafels met wielen die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Is dat misschien wenselijk in jouw salon? Denk ook na of je misschien ladekastjes in de tafel wilt hebben.

2. Ergonomische stoel

Een andere investering waar je niet omheen kunt als je de inrichting van je nagelsalon meteen goed wilt aanpakken, is een ergonomische stoel. Voor een juiste werkhouding dien je aan de volgende richtlijnen te voldoen:

  • Je voeten moeten plat op de grond staan
  • De bekken mogen iets hoger zijn dan de knieën
  • Ruimte in de kniekuil ter grootte van een vuist
  • Rugleuning moet de holte in de lage rug ondersteunen
  • De tafel moet op ellebooghoogte staan

Kies dus bij voorkeur een stoel die verstelbaar is in hoogte, zodat je deze gemakkelijk aan jouw lichaam en werktafel kunt aanpassen. Daarnaast is het belangrijk dat je regelmatig je zittende houding onderbreekt. In een nagelsalon hoeft dat geen probleem te zijn; benodigdheden klaarzetten, je tafel na elke klant opruimen, klanten ontvangen, afscheid nemen van je klanten, etc. Doordat je tijdens je werk regelmatig opstaat is een stoel met wieltjes een goed idee.

3. Een efficiënte ventilatie is essentieel!

Een goede ventilatie behoort ook zeker tot de prioriteiten bij het inrichten van je nagelsalon. Je werkt met chemische verbindingen, vluchtige stoffen en fijnstof, waardoor er al snel een onaangename damp in je salon hangt. Niet alleen kan dit onprettig ruiken, het is ook ongezond om hier de hele dag in te zitten. Wanneer je ventilatie niet in orde is, kunnen je klanten zich hier bovendien aan storen en om die reden wegblijven. Wanneer je een ruimte zoekt voor een nagelstudio is het belangrijk om te controleren of er voldoende ramen aanwezig zijn die open kunnen, om de ruimte te ventileren. Maar dat is niet altijd genoeg. Het is een aanrader om een professionele luchtreiniger aan te schaffen. Er zijn speciale compacte luchtreinigers voor kleine ruimtes die niet heel duur hoeven te zijn. De prijzen kunnen uiteenlopen van € 300 tot € 1500. Het is een investering die het waard is!

Extra tip: gebruik vuilnisemmers met een goed afsluitbare deksel. Zo voorkom je dat de geur van bijvoorbeeld gebruikte watjes met nagellakremover, nagellak en dergelijke door je salon zweeft.

4. Zorg voor voldoende opbergruimte

Om prettig te kunnen werken heb je een opgeruimde en praktisch geordende werkplek nodig. Daarvoor heb je voldoende opbergruimte nodig. Kies voor opbergruimten waarin je al je benodigdheden gemakkelijk kunt ordenen en terugvinden. Berg al je benodigdheden steeds op dezelfde plek op. Een werktafel met lades is erg handig om de hoognodige spullen die je tijdens een behandeling nodig hebt op te bergen. Zo heb je de belangrijkste zaken altijd bij de hand. Ruim ook de spullen die je niet meer nodig hebt direct op. Met een opgeruimde werkplek maak je meteen een professionele indruk op je klanten. Denk bij de inrichting van je nagelsalon ook aan handige displays die goed in het zicht staan (op ooghoogte) met producten die je verkoopt in je salon!

5. Daglicht en sfeerlicht

De juiste verlichting is ook cruciaal voor je nagelsalon. Het is belangrijk om boven je werktafel het daglicht zo goed mogelijk na te bootsen, zodat de kleuren die je gebruikt niet ineens anders uitvallen als de klant naar buiten gaat. Dat kan voor teleurstellingen zorgen. Bovendien is goede verlichting ook belangrijk voor je ogen. Als de verlichting niet in orde is, kun je na een lange dag werken, sneller last krijgen van vermoeide ogen. Het is een aanrader om voor professionele LED werkverlichting te kiezen waarmee het daglicht perfect en gelijkmatig wordt nagebootst. Je kunt eventueel voor een werklamp kiezen met een dimmer, zodat je het licht naar eigen wens kunt dimmen. Uiteraard kun je op andere plekken in je salon wel sfeerverlichting gebruiken. Dat is zeker aan te raden in het wachthoekje voor je klanten.

Meer weten over nagelstyliste worden of over leuke bijscholingen voor nagelstylisten? Bekijk dan hier het volledige aanbod van Nagelstyling Cursussen en Opleidingen van Wellness Academie!

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden