Welk gelsysteem is het beste?

Nagelstyling — 13 september 8:36 pm
Welk gelsysteem is het beste?

Gelnagels hebben voor een revolutie gezorgd binnen de kunstnagels-branche en genieten een grote mate van populariteit. Er worden bovendien steeds weer nieuwe gelsystemen ontwikkeld. Geen wonder dat het moeilijk is om in deze snelgroeiende branche te ontdekken wat voor jou het beste gelsysteem is. Voordat je een gelsysteem kiest, is het verstandig om eerst goed onderzoek te doen. Hier behandelen we diverse aandachtspunten die je kunnen helpen bij het kiezen van het beste gelsysteem.

Soort gelnagels
Bedenk voor het kiezen van een gelsysteem eerst wat voor soort gelnagels je wilt gaan zetten. Gaat het om het veel en snel zetten van standaard gelnagels, French manicure, gekleurde gelnagels of misschien zelfs wel 3D gelnagels? Zo kun je gerichter zoeken naar het juiste gelsysteem. Het bekendste gelsysteem is het 3 fasen gelsysteem, maar ook het 1 fase gelsysteem is populair onder nagelstylisten. We zullen ze hier nader toelichten.

Het 3 fasen gelsysteem
Het 3 fasen gelsysteem is het standaard gelsysteem, waarbij drie soorten gels worden gebruikt; een primer of bonding gel, een builder gel en een finishing gel. Na het voorbereiden van de nagel breng je eerst een primer of bonding gel aan. Deze zorgt ervoor dat de gelnagels goed aan de natuurlijke nagels hechten. Vervolgens wordt de builder gel aangebracht. Deze gel is goed te modelleren en vormt uiteindelijk de echte gelnagel. De finishing gel zorgt voor een mooie glanzende afwerking van de gelnagel.

Het 1 fase systeem
Misschien vind je het handiger om met een 1 fase gelsysteem te werken? Bij een 1 fase gelsysteem zijn de primer/bonding gel, building gel en finishing gel in één gel samengevoegd. Het zetten van gelnagels kost zo minder tijd en is daarom een goede oplossing voor als je veel gelnagels op één dag wilt zetten.

Viscositeit
Waar je goed op moet letten bij het kiezen van het beste gelsysteem is de viscositeit van de gel. Met viscositeit bedoelen we de mate van stroperigheid van de gel. De nagelgel die gebruikt wordt binnen het 3 fasen gelsysteem heeft een lagere viscositeit dan de 1 fase gel. Een lagere viscositeit is aan te raden wanneer je de gelnagels wilt decoreren met nail art versieringen als glitters, steentjes of figuurtjes. Doordat deze gel minder snel uithardt zijn de nagelversieringen gemakkelijker aan te brengen. Wil je snel standaard gelnagels kunnen zetten, dan is een hogere viscositeit wenselijk. Deze nagelgels harden sneller uit, al binnen 90 tot 120 seconden.

Hoe herken ik gerenommeerde fabrikanten?
Zoek naar fabrikanten van gelsystemen die zelf veel onderzoek en testen doen om de kwaliteit en veiligheid van hun gelsystemen te waarborgen en die de nodige knowhow op het gebied van gelnagels hebben. Geef de voorkeur aan fabrikanten die een uitgebreid assortiment aan aanvullende nagelproducten aanbieden als penselen, vijlen, UV-lampen en verzorgingsproducten. Ga nooit producten van verschillende fabrikanten met elkaar combineren. De producten die onder de naam van één gelsysteem zijn ontwikkeld zijn namelijk zo gemaakt dat ze perfect op elkaar afgestemd zijn voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Reacties

Tags:

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden