5 snacks voor een gezonde huid!

Schoonheidsverzorging — 23 februari 6:22 pm
5 snacks voor een gezonde huid!

Voor een lekker tussendoortje kiezen we al snel voor ongezonde voedingsmiddelen. Ze zitten vaak vol met verzadigde vetten of suikers. Veel mensen weten niet dat hierdoor niet alleen de kilo’s eraan vliegen, maar dat het ook een negatieve invloed op de huid heeft. Het is daarom een goede tip om als schoonheidsspecialiste te vragen naar de eetgewoonten van je klanten. Je kunt je klanten ook allerlei goede tips geven over voeding die goed is voor de huid!

1. Avocado’s
Deze fruitsoort verdient het om bovenaan in het rijtje te staan voor lekkere voeding voor een gezonde huid. Deze smaakvolle vrucht met roomachtig vruchtvlees is rijk aan gezonde plantaardige vetten. Verder zijn avocado’s rijk aan vitamine B3, dat een ontstekingsremmende werking heeft op de huid en rode en geïrriteerde huid kalmeert. Je kunt avocado’s rauw eten, maar ook verwerken in gezonde gerechten als salades of soepen. Avocado-olie is ook een geliefd en zeer effectief ingrediënt in huidverzorgende producten.

2. Kleine vruchten als aardbeien, kersen en bessen
Handige kleine, lekkere en gezonde snacks voor zomaar tussendoor, maar die ook ideaal zijn om op te dienen tijdens een feestje. Aardbeien zijn goed voor de huid omdat ze ellagitanine, anthocyanine en fenolen bevatten. Dit zijn antioxidanten die de cellen van de huid beschermen en daarmee huidveroudering tegengaan. Wat kersen betreft zijn vooral de acerola kersen zeer goed voor de huid vanwege het hoge gehalte aan vitamine C dat als een belangrijke antioxidant de huid beschermt, de aanmaak van collageen stimuleert en rimpels tegengaat. Ook de meeste bessensoorten bevatten antioxidanten die de huid beschermen. Verder bevatten zwarte bessen en cranberry’s veel kalium, wat belangrijk is voor het op peil houden van de vochtbalans van de huid en het verstevigen van de structuur van de cellen. Magnesium in bessen stimuleert het herstel van de huid.

3. Noten
Noten zijn gezonde lekkernijen voor feestelijke gelegenheden of gewoon voor thuis op de bank. Helemaal mooi is dat er veel verschillende soorten noten zijn, zodat je volop kunt variëren. De meeste noten bevatten linolzuur, vitamine E en gezonde vetten als omega-3-vetzuren. Linolzuur houdt de vochtbalans van de huid op peil en heeft een ontstekingsremmende werking. Vitamine E is een belangrijke antioxidant die de huid beschermt tegen huidveroudering. Omega-3-vetzuren stimuleren onder andere het herstellend vermogen van de huid. Voorbeelden van gezonde notensoorten zijn amandelen, walnoten en cashewnoten.

4. Zaden en pitten
Ook zaden en pitten zijn gezonde en lekkere snacks of kunnen dienen als gezonde ingrediënten in gerechten. Vooral lijnzaad staat bekend om zijn positieve invloed op de gezondheid van de huid. Lijnzaad is rijk aan linolzuur en omega-3-vetzuren. Lijnzaad kan bijvoorbeeld verwerkt worden in brood of salades. Ook zeer heilzaam voor de huid zijn zonnebloempitten vanwege de aanwezigheid van vitamine E en onverzadigde vetzuren.

5. Huttenkaas
Huttenkaas is rijk aan het spoorelement selenium dat er onder andere voor zorgt dat vrije radicalen worden vernietigd en de huid niet kunnen aantasten. Bovendien houdt het de huid soepel.

Wil je ook graag schoonheidsspecialiste worden? Schrijf je dan hier in voor onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Reacties

Tags:

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden