5 tips voor behandelingen bij een grauwe huid

Schoonheidsverzorging — 15 november 8:00 am
5 tips voor behandelingen bij een grauwe huid

Wanneer de dagen korter, kouder en grauwer worden, is de kans groot dat ook je huid doffer en grauwer wordt. Dit geeft je meteen een vermoeidere uitstraling, terwijl je juist wil stralen. Je kunt een grauwe huid natuurlijk camoufleren onder een laag make-up, maar dat helpt maar tijdelijk. Wil je een duurzamere oplossing? Dan vind je hier een overzicht van de beste beauty behandelingen tegen een grauwe huid.

 

1. Fruitzuur peeling

Een van de oorzaken van een grauwe huid is dat de nieuwe frisse huid verstopt zit onder een laag dode huidcellen. Een eenvoudige scrubbehandeling is soms niet voldoende. We raden je daarom aan om eens een fruitzuur peeling van een professionele schoonheidsspecialiste te ondergaan. Zeker als het kouder wordt, kan je huid droger en gevoeliger worden. Als je dan zelf begint met scrubben kun je algauw de huid beschadigen, waardoor je nog verder verwijderd bent van dat gewenste stralende resultaat. Een schoonheidsspecialiste, gespecialiseerd in fruitzuur peelings, zal precies de juiste concentraties gebruiken en de peeling perfect afstemmen op wat jouw huid nodig heeft. De fruitzuur peeling lost de tussencelstof tussen dode huidcellen op, zodat ze gemakkelijk verwijderd kunnen worden en de huid een frisse uitstraling krijgt. We leren je er graag alles over in onze Cursus Fruitzuren/Peelings.

2. Dermaplaning

Tot ons 25ste levensjaar is onze huid doorgaans prima in staat om dode huidcellen te verwijderen en plaats te maken voor de onderliggende gezonde huid. Daarna kan de huid daarmee wel wat hulp gebruiken. Niet alleen fruitzuurpeelings, maar ook een behandeling als dermplaning kan dan een aanrader zijn. Tijdens een dermaplaning behandeling worden, met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje, de dode huidcellen van de huid geschraapt. Dit is pijnloos en veilig. Een bijkomend voordeel voor sommige mensen, is dat hiermee ook de kleine donshaartjes op het gelaat verwijderd worden. Dermaplaning wordt vaak gecombineerd met een fruitzuurpeeling. Samen zorgen deze behandelingen ervoor dat pigmentvlekjes, fijne lijntjes, acnelittekens en onzuiverheden vervagen, waardoor de huid er egaler en frisser uitziet. Bekijk hier ook onze Cursus Dermaplaning.

3. Microneedling

De rijpe huid kan grauwer lijken, omdat het natuurlijke regeneratie- en genezingsproces van de huid vertraagt. Met behulp van microneedling kun je deze processen een boost geven. Een microneedling behandeling wordt uitgevoerd met een Dermapen met minuscule naaldjes die kleine gaatjes prikken in de huid, die niet met het blote oog zichtbaar zijn. Deze microwondjes stimuleren het natuurlijke herstel- en genezingsproces en er wordt versneld collageen en elastine aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat de huid vernieuwd en verstevigd wordt. De huid ziet er strakker en gladder uit. Onzuiverheden en pigmentatiestoornissen vervagen aanzienlijk. Bij Wellness Academie kun je in de Cursus Microneedling onder deskundige begeleiding leren om met een officiële Dermapen deze behandeling uit te voeren.

4. Japanse gezichtsmassage

De Japanse gezichtsmassage biedt veel voordelen voor lichaam en geest. Heb je last van een grauwe, vermoeide huid? Dan zorgt deze diep inwerkende gezichtsmassage ervoor dat de bloedcirculatie in je huid wordt bevorderd, dode huidcellen worden verwijderd en de soepelheid van de huid en de gelaatspieren wordt verbeterd. Die grauwe uitstraling zal hierdoor direct verdwijnen, maar ook fijne lijntjes en rimpels zullen dankzij deze massagebehandeling vervagen. De Japanse gezichtsmassage pakt bovendien ook de onderliggende oorzaak van een grauwe en vermoeide uitstraling aan. Doordat de massage op energetisch niveau inwerkt op de drukpunten en meridianen in het gelaat, kunnen ook energieblokkades elders in het lichaam worden aangepakt. Wil je hier het fijne van weten? Schrijf je dan in voor onze Cursus Japanse Gezichtsmassage.

5. Anti-aging acupunctuur

Je straalt vaak uit hoe je je voelt! Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde is uiterlijke schoonheid gestoeld op een goede innerlijke balans. Deze innerlijke balans of schoonheid wordt door de huid weerspiegeld. Een grauwe huid is volgens deze denkwijze dan ook een teken van gestagneerde energie. Dit kan door allerlei factoren veroorzaakt worden, waaronder stress, milieuvervuiling, ongezonde voeding of te veel zon. Anti-aging acupunctuur kan volgens de oude Chinese artsen de doorstroom in levensenergie bevorderen en blokkades oplossen om onder meer huidproblemen te verminderen en te voorkomen. Nieuwsgierig geworden? Leer dan in onze Cursus Anti-Aging Acupunctuur hoe je een verouderde, vermoeide huid kan laten stralen met behulp van acupunctuur, tui-na massage technieken, kruiden, voeding en leefregels.

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden