‘Blinde’ kapster kan rekenen op trouwe klanten

Nieuws, Schoonheidsverzorging — 21 november 2:43 pm
‘Blinde’ kapster kan rekenen op trouwe klanten

Hoe zorg je dat je klanten naar jouw kapsalon blijven terugkomen? Alleen je vak verstaan is meestal niet voldoende. Voor een hoge klantenbinding is veel meer nodig. De Britse kapster Dianah Kendall, van Just Cuts in Pencoed in Zuid-Wales, weet daar alles van. Zij heeft blijkbaar gedurende haar carrière als kapster aan goede klantenbinding gedaan, want ook nadat ze hersenschade heeft opgelopen en haar zicht voor 50% heeft verloren, blijven haar klanten haar trouw.

Dianah Kendall, 56 jaar, moeder van twee kinderen en kapster van beroep, verloor door een bloeding in haar hersenen voor een groot deel haar zicht. De oorzaak van de bloeding is nog steeds onbekend, maar op een dag had ze ineens erge last van hoofdpijn en belandde in het ziekenhuis. Ze heeft er een verminderd perifeer zicht aan overgehouden, wat betekent dat haar gezichtsveld is verkleind en dat ze dingen aan de zijkant van haar centrale zicht niet ziet. Hoewel Dianah te blind werd verklaard om auto te rijden en de artsen haar waarschuwden dat ze misschien nooit meer zou kunnen werken, heeft ze haar baan als kapster gewoon weer opgepakt.

Haar trouwe klanten hebben Dianah niet in de steek gelaten. Hoewel ze drie maanden uit de running is geweest, zijn ze gewoon weer bij haar teruggekomen. Ze hebben zich niet laten afschrikken door het feit dat hun kapster nog maar weinig ziet. Ze zijn zo tevreden over haar diensten als kapster, ook nu ze haar zicht voor 50% heeft verloren, dat ze bij haar terug blijven komen. Ondanks haar beperking slaagt Dianah erin om haar vak perfect te blijven uitvoeren. Haar trouwe klanten zijn niet bang dat haar schaar per ongeluk op andere plaatsen dan in hun haar terechtkomt.

Eén van haar trouwe klanten zegt: ´Mijn echtgenoot plaagt me weleens dat ik naar een blinde kapper ga, maar ze is gewoon de beste. Ik zou nergens anders willen gaan. Ik ben nog nooit naar huis gegaan met een kapsel waarmee ik niet tevreden ben. Dianah weet wat ik wil, zodat ze het zelfs met haar ogen dicht zou kunnen doen.’ Dianah zelf zegt: ‘ Ze plagen me weleens met mijn zicht, maar ik vind dat helemaal niet erg. Een deel van mijn zicht kwijt zijn maar toch overleven is veel beter dan de andere optie. Ik heb ondertussen perfect leren leven met mijn beperking. Ik struikel soms en ik kan heel moeilijk afstanden inschatten, maar als er een hoofd voor me staat, zie ik voldoende om er iets moois van te maken.’

Dit is een indrukwekkend voorbeeld van wilskracht, vakmanschap en toewijding. Drie essentiële eigenschappen voor een succesvolle carrière, die deze kapster tijdens haar jarenlange carrière duidelijk aan de dag heeft gelegd. Klantenbinding is het resultaat van een continu proces dat plaatsvindt in je salon. Bepaalde gebeurtenissen in je salon zorgen ervoor dat je klanten wel of niet terugkomen. Het is heel belangrijk dat je klanten steeds weer tevreden naar buitengaan niet alleen vanwege tevredenheid over hun kapsel of de goede prijs-kwaliteitverhouding, maar vergeet ook zeker het sociale aspect niet!

Bron: mirror.co.uk

Reacties

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden