De kracht achter een succesvol schoonheidssalon

Schoonheidsverzorging, Zakelijk — 25 september 5:57 pm
De kracht achter een succesvol schoonheidssalon

Heb je een grenzeloze passie voor je vak, een ondernemende instelling en kun je innovatief denken, dan is een eigen schoonheidssalon misschien wel iets voor jou. Maar hoe zorg je ervoor dat je schoonheidssalon een succesvolle onderneming wordt? Het is belangrijk dat je je hierover goed laat informeren. Begin hier alvast met het doornemen van de volgende tips en adviezen.


Passie en daadkracht

De grootse kracht achter een succesvolle schoonheidssalon is passie voor je vak in combinatie met daadkracht. Net als met alle andere uitdagingen in het leven geldt ook voor het oprichten van een eigen schoonheidssalon dat je niet op je kansen moet wachten, maar dat je ze zelf moet creëren. Beschik je over een vestigingsattest als schoonheidsspecialiste? Wat weet je van ondernemen? Misschien is een bijscholingscursus bedrijfsbeheer aan de Wellness Academie een goed idee?

Praktische zaken regelen
Om je droom waar te maken moet je eerst met beide voeten op de grond landen en een stappenplan opstellen met de praktische zaken die je moet regelen. Zo heb je een startkapitaal nodig, maar waar haal je dat vandaan? Maak een afspraak bij de bank om de mogelijkheden te bespreken. Je zult een goed ondernemingsplan moeten opstellen om de financiering rond te krijgen. Schakel waar nodig de hulp van experts in als jouw kennis tekort schiet. Analyseer de haalbaarheid van je plannen en inventariseer alle mogelijke valkuilen om onaangename verrassingen te voorkomen.

Slim investeren
Zorg dat je een financiële reserve hebt, zodat je je de eerste maanden geen zorgen hoeft te maken of je je vaste lasten wel kunt betalen. Denk ook goed na over je investeringen. Kun je ze binnen korte tijd terugverdienen? Ook de marketing van je schoonheidssalon is belangrijk, maar geef niet te veel geld uit aan dure reclames waarvan je niet zeker weet of ze je wel nieuwe klanten zullen opleveren. Investeer liever tijd in het aanspreken van je eigen sociale netwerken, onder andere via de sociale media netwerken en stimuleer mond-tot-mondreclame.

Doelgroep specificeren
Veel beginnende startende ondernemers maken de fout dat ze hun diensten richten op een te brede doelgroep, omdat ze bang zijn dat ze anders niet genoeg klanten krijgen. Het probleem is echter dat je op deze manier nooit iedereen tevreden kunt stellen. Richt je liever op een specifieke doelgroep en concentreer je op wat je het beste kunt. Vanuit deze positie kan je je diensten systematisch en gecontroleerd uitbreiden.

Innovatie
Eenmaal een succesvolle schoonheidssalon, dan betekent dit niet dat je achterover kunt leunen in je luie stoel. Succes is vergankelijk als je niet blijft meegroeien met de tijd. Ook al lijkt alles op rolletjes te gaan, het kan altijd beter. Blijf gedurende je hele carrière op een creatieve manier zoeken naar nieuwe mogelijkheden om te groeien. Volg bijscholingscursussen, volg op de voet de vernieuwingen binnen je vakgebied of ontdek behandelmethodes uit andere culturen. Binnen de schoonheidsbranche is veel concurrentie, dus om succesvol te zijn en te blijven, zul je innovatief te werk moeten gaan. Vakbeurzen zoals Estetika (Brussel) & Beauty Trade Special (Utrecht) zijn echte aanraders.

Reacties

Tags: ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden