Half lange pony voor een jongere uitstraling!

Schoonheidsverzorging — 30 oktober 8:00 am
Half lange pony voor een jongere uitstraling!

Je kapsel kan ontzettend veel doen voor je uitstraling. Met het juiste kapsel kun je er zelfs voor zorgen dat je er jonger uitziet. Ben je rond de veertig of ben je de veertig gepasseerd? Heb je halflang tot lang haar? Draag je je haar eigenlijk al jarenlang hetzelfde? Dan is het misschien tijd voor een nieuwe twist in je haar! Heb je al eens gedacht aan een pony? Er zijn allerlei varianten mogelijk, maar een pony die in jouw geval waarschijnlijk prachtig staat is een half lange pony á la Brigitte Bardot! Dit geeft meteen een jongere uitstraling!

Je lange lokken afknippen? Nergens voor nodig!

Veel dames die de veertig passeren beginnen hun lange lokken af te knippen. Korte kapsels geven bij het ouder worden soms een jongere uitstraling. Het staat fris en pittig. Maar is het echt nodig? Wil je je lange haar niet opgeven? Dat hoeft ook helemaal niet. Het allerbelangrijkste is dat je kiest voor een look die past bij jouw persoonlijkheid en levensstijl. Horen daar lange haren bij, knip ze dan niet af. Wat je wel kunt doen voor die ‘verjongende’ touch is een half lange pony laten knippen, die in het midden iets korter is dan aan de zijkanten. Je behoudt wel je lange haar, maar je krijgt hierdoor toch een heel andere uitstraling. Vooral bij dun haar kan een half lange pony ervoor zorgen dat je kapsel er voller uitziet.

Waarop letten bij een half lange pony knippen?

Wanneer je voor de half lange pony gaat, zijn er een aantal punten waar je op moet letten, om het verjongende effect zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen: 

1. Maak de pony niet te breed

Een belangrijk aandachtspunt als je een lange pony wilt laten knippen is dat de pony niet breder wordt dan de uiteindes van je wenkbrauwen. Doe je dit wel, dan kan dit je gezicht breder doen lijken. Dat zal in de meeste gevallen niet de bedoeling zijn. De half lange pony, die direct langs je gezicht valt, geeft een speels effect. Dit draagt bij aan het verjongende effect. Wil je zelf leren om de mooiste kapsels te knippen? Bekijk dan hier zeker eens onze Basisopleiding Kapper!

2. Speel met kleuraccenten

Je kunt wat lichtere accenten in je haar laten aanbrengen in en rond je pony. Dit gedeelte van je kapsel vormt namelijk de omlijsting van je gezicht. Door hier wat meer kleuraccenten aan te geven en dan vooral lichtere kleuren, kun je je gezicht oplichten en opfleuren. Denk aan het laten plaatsen van highlights. Je krijgt hierdoor een jeugdigere uitstraling. Wil je zelf meer weten over professionele haarkleuringen? Bekijk dan hier onze Cursus Haarkleuren.

3. Overdrijf niet met stylingsproducten

Het mooie aan een goed geknipte halflange pony is dat je kapsel er al snel gestyled uitziet. Heb je van nature dik haar, dan hoef je er waarschijnlijk nauwelijks wat aan te doen om de pony mooi te laten vallen. Heb je echter wat dunner haar, dan kun je een stylingsmousse met een lichte textuur gebruiken om wat meer volume te creëren. Overdrijf echter niet met stylingsproducten, want anders kan je pony zwaar en vet worden en plat langs je gezicht gaan hangen.

Stem je make-up af op je nieuwe look!

De half lange pony á la Brigitte Bardot kan je look meteen sensueler maken. Doordat je pony dicht langs je ogen valt, is eenvoudige oogmake-up met mascara en een lichte, natuurlijke tint oogschaduw voldoende. Het is een aanrader om bij dit kapsel juist wat meer aandacht te besteden aan je lip-make-up. Kies bijvoorbeeld een wat opvallendere of donkerdere kleur dan je gewend bent. De nieuwe twist in je kapsel en meer contrast in je gezicht met een opvallende lipstick, zal je aanzienlijk wat jaartjes jonger doen lijken! Wil je nog meer handige make-up trucs leren en make-up leren aanbrengen als een professional? Dan ben je van harte welkom bij onze Cursus Visagie!

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden