Hoe kan ik de huid lichter maken?

Schoonheidsverzorging — 12 februari 10:15 am
Hoe kan ik de huid lichter maken?

Een mooie gebruinde huid is toch het heersende schoonheidsideaal? Waarom dan tips over het lichter maken van de huid? Er zijn verschillende situaties waarin mensen graag verschillende donkere plekjes op de huid willen oplichten, denk aan donkere kringen onder de ogen of pigmentvlekjes als moedervlekken, sproeten en ouderdomsvlekken. Maar er zijn ook mensen die een lichte huid gewoon mooier vinden, omdat het een chique uitstraling geeft. Lees hier hoe je de huid lichter kunt maken en donkere plekjes kunt voorkomen.

Goede bescherming tegen de zon
De beste manier om pigmentvlekken te voorkomen is een goede bescherming tegen de zon. Pigmentvlekken als ouderdomsvlekken zijn namelijk opeenhopingen van pigment (melanine) in de huid op plekken die veel zijn blootgesteld aan de zon. Ze komen dan ook vooral voor op het gezicht en de handen. Het is belangrijk hier op tijd aandacht aan te besteden, want schade aan de huid door de zon wordt in de huid opgeslagen. Huidproblemen op latere leeftijd kunnen het gevolg zijn van te veel blootstelling aan de zon tijdens de kindertijd. Gebruik daarom altijd een goede zonnebrandcrème en niet alleen in de zomer. Ook tijdens andere jaargetijden en bij bewolkt weer kunnen UV-stralen de huid aantasten.

Vitamine C
Iedereen weet dat vitamine C onmisbaar is voor een goede gezondheid, maar wist je ook dat vitamine C de pigmentatie in de huid kan onderdrukken en de ontbinding van pigment kan bevorderen? De huid kan door vitamine C lichter worden en sproeten, ouderdomsvlekken en moedervlekken kunnen verminderen. Naast voeding met voldoende vitamine C, kun je ook crèmes gebruiken met vitamine C voor een lichtere huid.

Huidblekende middelen
Er bestaan verschillende huidblekende crèmes, maar veel daarvan kwamen in opspraak vanwege ingrediënten die schadelijk zijn voor de gezondheid. Een van die ingrediënten is hydroquinone. Deze stof leidt vaak tot ontstekingen en heeft kankerverwekkende eigenschappen. Het is bovendien helemaal niet nodig om naar dit soort middeltjes te grijpen. Met wat bijscholingen kan je gezichtsmaskers maken van natuurlijke middelen zoals venkel, karnemelk, amandelolie, melk, citroensap en honing die vaak erg efficiënt blijken te zijn.

Reacties

Tags:

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden