Is de website van je schoonheidssalon wel bij de tijd?

Schoonheidsverzorging, Zakelijk — 28 oktober 2:17 pm
Is de website van je schoonheidssalon wel bij de tijd?

Wanneer heb jij voor het eerst een website voor je schoonheidssalon laten maken? En zeg eens eerlijk; heb je er daarna nog veel naar omgekeken? Ondertussen zijn er vast al heel wat jaren verstreken. De vraag is dus: voldoet jouw website aan de eisen van deze tijd? Oftewel heb je een mooi ontworpen en goed converterende website met een heldere navigatie die perfect is afgestemd op het imago van je bedrijf en de wensen van je klant?

Lage google ranking?
Een van de tekenen dat je website aan een verjongingskuur toe is, is een lage google ranking. De werking van de zoekmachines is de laatste jaren flink veranderd. Voorheen was veel tekst met een overload aan de juiste zoekwoorden waarop je gevonden wilde worden genoeg voor een hoge ranking. Door vernieuwingen bij onder meer Google, is het nu veel belangrijker geworden om unieke en kwalitatieve content te brengen. Heb je al een bedrijfsblog? Websites met een eigen blog scoren beduidend hoger. Vooral WordPress websites zijn zeer geschikt voor het integreren van een bedrijfsblog.

Analyseer het gedrag van je bezoekers
Met behulp van web analytics kun je bekijken hoeveel bezoekers er op je website zijn geweest en wat ze daar doen. Blijven mensen maar kort op je website, dan weet je dat jouw website niet aan hun verwachtingen voldoet. Mensen hebben maar enkele seconden nodig om een indruk van je website te vormen. Misschien is het ontwerp niet aantrekkelijk genoeg, de informatie te beknopt of te onduidelijk of misschien is je website niet gebruiksvriendelijk genoeg? Zet daarom de doelstellingen van je bedrijf en de wensen van je klant op papier en laat een professionele webdesigner vanuit deze instelling eens naar je website kijken.

Ben je al mobiel?
Is je website al geschikt voor mobiele apparaten? Dit wordt steeds belangrijker. Uit onderzoek van het digitale marketingbedrijf Smart Insights blijkt dat 20% van alle zoekopdrachten in Google via een mobiel apparaat worden gedaan. Zoekt men op lokaal niveau, dan is dit percentage zelf hoger dan 50%. Internet via mobiele apparaten is aan een sterke opmars bezig, daarom is het beslist een goed idee om op deze trend in te springen en ook de website van jouw schoonheidssalon mobiel te maken. Het is heel goed denkbaar dat iemand door de stad loopt en bedenkt dat ze nog wel even tijd heeft voor een schoonheidsbehandeling, ze pakt haar smartphone, zoekt naar een salon in de buurt en….komt zo bij jou terecht!

Houd je zelf de content actueel?
Als schoonheidsspecialiste weet je als geen ander hoe belangrijk het is om bij de tijd te blijven. Je helpt dagelijks mensen met hun imago met innoverende beautyproducten, nieuwe behandelwijzen en de laatste trends op het gebied van make-up. Je wint meer klantenvertrouwen als je website hierop aansluit. Het is belangrijk om je website regelmatig te actualiseren met nieuwe informatie. Misschien heb je ondertussen wel een cursus Arabische make-up, een cursus visagie voor de donkere huid of een andere relevante bijscholing gevolgd? Een website met een handig content management systeem (CMS) dat je in staat stelt om zelf eenvoudig nieuwe content te plaatsen is daarom een aanrader.

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden