Ken je de nieuwe hair bronzing trend al?

Schoonheidsverzorging — 11 juli 8:00 am
Ken je de nieuwe hair bronzing trend al?

Is bronzer een van jouw favoriete make-up producten, dan zal deze nieuwe haartrend jou zeker aanspreken. We hebben het over dé haartrend van de zomer van 2019 en die heet ‘hair bronzing’. Het gaat hier om een nieuwe techniek om haren te kleuren, waarmee je het effect als van een bronzer als make-up product bereikt. ‘Wat moet ik me daar bij voorstellen?’ – zul je je misschien afvragen. We vertellen je er hier graag meer over!

In navolging van de bronzer make-up trend

In de afgelopen jaren was er in de visagie wereld veel aandacht voor het gebruik van bronzer voor make-up technieken als shapen en contouren. Daarbij is de laatste jaren ook de sunkissed look met make-up populair. Bronzing poeders en crème zijn niet meer weg te denken van de salontafel. Een bronzer geeft je een zomers kleurtje, zonder dat je je huid hoeft bloot te stellen aan de schadelijk stralen van de zon. Dit make-up product zorgt voor een sprekende uitstraling. We leren je hier graag meer over in onze Opleiding Visagiste. De kappersbranche keek deze trend af en weet deze nu op een schitterend manier in te zetten bij het kleuren van haar onder de naam ‘hair bronzing’.

Hair bronzing, wat is dat?

Het idee van hair bronzing komt van het merk L´Oréal. Het doel van hair bronzing is om het gezicht op te lichten en het haar een nieuwe dimensie te geven. De natuurlijke kleur van de lokken die langs het gezicht vallen wordt lichter gemaakt, waardoor je gezicht sprekender naar voren komt. Daarnaast wordt ook langs de lengte het haar lichter gemaakt. Het resultaat is dat er een licht kleurcontrast ontstaat dat aan de ene kant het gezicht oplicht en aan de andere kant de natuurlijke tint meer diepte geeft. Het doel is dus om een multidimensionaal resultaat te bekomen. Hair bronzing is voor vrijwel alle haartypes en haarkleuren geschikt. 

Voordelen van hair bronzing

Hair bronzing geeft je kapsel een zomerse uitstraling. Door de diepte en het subtiele kleurcontrast dat je hiermee bereikt, creëer je het idee van een sunkissed kapsel. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je gelaat en huid beter naar voren komen, doordat het ze een zachtere uitstraling geeft. Een ander groot voordeel is dat deze haarkleur techniek om weinig onderhoud vraagt. Er wordt maar een klein gedeelte van het haar gekleurd in een tint die dicht bij de natuurlijke haarkleur ligt. Dit jaar is deze haarkleurtechniek dan ook een grote concurrent van hits uit vorige jaren, zoals de ombre en balayage haartrend.

Meer weten over haarkleuringen en haartrends?

Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. Hier vind je altijd weer een interessante cursus die je inspireert om verder te studeren binnen de beauty branche. Volg hier je Basisopleiding Kapper of breid je kennis en vaardigheden uit door onze unieke Cursus Haarkleuren te volgen. Je kunt ook meteen onze modulaire Allround Kappersopleiding volgen, die bestaat uit: de basisopleiding kapper, de cursus haarkleuren en de cursus hairstyling. Wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden