Natuurlijke gezichtsbehandelingen

Schoonheidsverzorging — 25 januari 8:51 pm
Natuurlijke gezichtsbehandelingen

‘Al het goede komt uit de natuur,’ wordt er vaak gezegd. En dat is zeker waar als het gaat over gezichtsbehandelingen waarbij kruiden en natuurlijke oliën worden gebruikt. Ontdek hier alles over de weldadige werking van natuurlijke gezichtsbehandelingen.

Geschiedenis natuurlijke gezichtsbehandelingen
Al eeuwenlang maken mensen gebruik van kruiden en natuurlijke oliën om er mooier en gezonder uit te zien. Ten tijde van het oude Egypte, China, Griekenland en het Romeinse Rijk ontwikkelden de mensen allerlei soorten behandelingen op basis van kruiden. Ze ontdekten dat de kruiden een geneeskrachtige werking hadden, onder andere op het gebied van huidproblemen. Een van de bewijzen, dat men in deze tijd hier mee bezig was, zijn de geschriften van Hippocrates (ongeveer 460-370 v. Chr.), een Griekse arts. Hij wordt gezien als de grondlegger van de geneeskunde. Hij had onder andere veel aandacht voor dermatologie. Hij hield zich bezig met het zoeken naar wetenschappelijke verklaringen voor de werking van kruiden.

Meest gebruikte kruiden bij gezichtsbehandelingen
Verschillende soorten kruiden hebben door de eeuwen heen hun weldadige werking bewezen en worden nu op grote schaal gebruikt in schoonheidssalons waar natuurlijke gezichtsbehandelingen worden gegeven. Hieronder een overzicht van de meest gebruikte kruiden bij natuurlijke gezichtsbehandelingen en hun werking:

– Aloë vera
Aloë vera is een cactus-achtige plant die voorkomt in warme klimaten. Er is bekend dat deze plant al in het oude Griekenland en Egypte werd gebruikt, onder andere op het gebied van huidverzorging. Aloë Vera heeft een verzorgende werking. Het bevordert het immuunsysteem en de genezing van wondjes.

– Kamille
Kamille komt in een groot deel van Europa voor, ook in Nederland en België. De Egyptenaren ontdekten dat kamille een goed medicijn was tegen vrouwenkwalen. Binnen de huidverzorgingsector is kamille ook geliefd, omdat het de huid verzacht en versoepelt.

– Lavendel
Deze plant met paarse bloemen komt ook op veel plaatsen voor in Europa, vooral de Franse lavendelvelden zijn beroemd. Lavendel verbetert de kleur van de huid en zorgt voor celregeneratie.

– Druivenpitten
Druivenpitten beschikken over antioxidanten die vrije radicalen tegengaan. Daarbij bevorderen druivenpitten ook de bloedcirculatie en helpen ze om rimpels te verminderen.

– Kokosolie
Kokosbomen komen in bijna alle tropische gebieden voor. De olie uit de kokosnoot is ideaal voor gezichtsbehandelingen, omdat de olie een intensieve hydraterende werking heeft.

Allergische reacties op natuurlijke producten
De producten die worden gebruikt bij natuurlijke gezichtsbehandelingen op basis van kruiden zijn 100% natuurlijk. Dit betekent dat ze vrij zijn van chemische en agressieve ingrediënten. Maar je moet toch blijven opletten; wanneer een product voor gezichtsbehandelingen 100% natuurlijk is, wil dit niet zeggen dat je er niet allergisch voor kunt zijn. Probeer de producten daarom van tevoren eerst uit op een klein stukje huid, voordat je ze op je hele gezicht aanbrengt, vooral als je weet dat je een gevoelige huid hebt.

Wil je zelf ook leren een gezichtsbehandeling uit te voeren? Dan kan je de cursus gelaatsverzorging volgen.

Reacties

Tags: ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden