Oorzaken van een sneller verouderende huid

Schoonheidsverzorging — 24 januari 7:20 pm
Oorzaken van een sneller verouderende huid

Huidveroudering is een natuurlijk proces. Iedereen krijgt ermee te maken. Het verouderingsproces kan niet stilgezet worden. Maar er zijn verschillende factoren die kunnen leiden tot een vroegtijdige huidveroudering, daar kan men wel wat aan doen. Hieronder hebben we 7 oorzaken op een rij gezet, die een vroegtijdige huidveroudering veroorzaken.

1. Zon
Blootstelling aan te veel zonlicht behoort tot de belangrijkste oorzaken van een vroegtijdige huidveroudering. De vrije radicalen, veroorzaakt door te veel zon, kunnen voor celbeschadiging zorgen. Het lichaam kan normaalgesproken vrije radicale neutraliseren met behulp van antioxidanten. Bij blootstelling aan te veel zonlicht komen er zoveel radicalen vrij, dat het lichaam het niet meer aankan en er vroegtijdige huidveroudering optreedt.

2. Roken
Roken is een grote boosdoener op het gebied van vroegtijdige huidveroudering. Nicotine zorgt voor vernauwing van de bloedvaten, waardoor de doorbloeding vermindert. Zuurstof en essentiële voedingsstoffen kunnen de huid nu minder goed bereiken. Ook tast roken de kwaliteit van het bindweefsel aan. Dit alles zorgt voor een grauwe, droge huid en rimpels. Ook mensen die veel blootstaan aan de sigarettenrook van mensen in hun omgeving, krijgen last van een snellere huidveroudering.

3. Te weinig lichaamsbeweging
Voldoende lichaamsbeweging stimuleert de bloedsomloop in de spieren en de huid, waardoor deze van de noodzakelijk voedingstoffen worden voorzien, waaronder antioxidanten. Beweegt u te weinig, dan wordt uw huid niet voldoende gevoed. Vooral ook het gebrek aan voldoende antioxidanten, die nodig zijn om vrije radicalen te neutraliseren, leiden tot een snellere huidveroudering.

4. Weersomstandigheden
Lage temperaturen en koude wind kunnen uw huid uitdrogen. Het is daarom van belang dat, wanneer u er veel op uit gaat in dit soort weersomstandigheden, u een goede vochtinbrengende crème gebruikt. Maar ook binnenshuis is dit belangrijk, omdat de droge lucht veroorzaakt door de verwarming, uw huid kan uitdrogen.

5. Alcohol
Alcoholgebruik zorgt voor het verwijden van de fijne bloedvaatjes bij de huidoppervlakte. Door te veel alcoholgebruik raken deze bloedvaten na verloop van tijd beschadigd en zorgen voor een rode en oneffen huid.

6. Stress
Stress leidt vaak tot gespannen gelaatsuitdrukkingen, die uiteindelijk hun sporen nalaten in het gezicht in de vorm van fijne lijntjes en rimpels.

7. Slaapgebrek
Tot slot laat ook slaapgebrek zijn sporen na op de huid, vooral in de vorm van een bleke huid in combinatie met donkere wallen onder de ogen.

Vroegtijdige huidveroudering tegengaan
Om een vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan, is het belangrijk dat men bovenstaande oorzaken in acht neemt. Ben ook altijd alert op symptomen die wijzen op huidveroudering, zoals een dunne en slappe huid, fijne rimpels en huidverzakkingen, afwijkingen in de bloedvaten op neus en wangen of ouderdomsvlekken. Veel mensen zijn gebaat met een regelmatige anti-huidverouderings behandeling bij een schoonheidsspecialiste, die de huid er gezond en jonger uit laat zien.

Een standaard anti-huidverouderings behandeling bestaat uit een behandeling met een exfoliërende reinigingscrème, een vochtinbrengende crème met antioxidanten en een speciale crème die de huid lichter maakt. Zo´n behandeling is niet duur en vergt weinig tijd. Wil je ook leren hoe je als schoonheidsspecialist de huid in perfecte conditie kunt houden en huidveroudering kunt tegengaan? Volg dan onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Reacties

Tags:

1 Bericht

  1. Hallo,

    Ik ben Miranda, en ik heb dit bericht met veel interesse gelezen. Wat mij opvalt in deze info is dat er veel tips worden gegeven die ook heel goed zijn voor mensen met rosacea. Ik heb zelf al een jaar of 6 rosacea en door het gebruik van bovenstaande adviezen kan ik het in de hand houden.

    Vooral alcohol, stress en weersomstandigheden zijn voor mij een grote factor en daar houd ik het meest rekening mee.

    Miranda

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden