Tips voor een succesvolle branding

Schoonheidsverzorging, Zakelijk — 9 mei 6:03 am
Tips voor een succesvolle branding

‘Branding’ is een term die veel voorkomt in de marketingwereld. Het heeft alles te maken met hoe je naar buiten treedt met je producten of diensten, oftewel het winnen van naamsbekendheid en consumentenvertrouwen. Ook bedrijven binnen de beauty- en schoonheidsbranche kunnen hun voordeel doen met een weldoordachte manier van branding. Lees hier wat branding precies inhoudt en wat het voor jouw onderneming kan betekenen.

Promoten van een ervaring
Door middel van een treffende naam en een opvallend logo kun je jezelf als schoonheidsspecialiste herkenbaar maken voor de consumenten. Maar voordat je een naam en een logo kiest, is het belangrijk om eerst stil te staan bij wat je precies met je producten of diensten wilt overbrengen. Wat is je missie? Een ‘brand’ of in het Nederlands vertaald een ‘merk’ wordt vaak omschreven als een naam of symbool voor bepaalde producten of diensten van een specifieke aanbieder die zich duidelijk onderscheidt van zijn concurrenten. Maar in deze omschrijving mist een wezenlijk element voor een succesvolle branding. Voor een succesvolle branding moet jouw merk namelijk ook een bepaalde ervaring opleveren of een emotie opwekken, waarmee de consumenten zich kunnen identificeren.

Doeltreffende naam en opvallend logo
De ervaring die je wilt oproepen met jouw merk moet je zien te vangen in een doeltreffende naam en een opvallend logo, die goed blijven hangen in de hoofden van je potentiële klanten. Je kunt je creativiteit op de vrije loop laten gaan en een nieuwe naam uitvinden, je kunt kiezen voor een gewaagde naam als dat bij jouw onderneming past of misschien kies je wel voor je familienaam omdat die in jouw omgeving veel vertrouwen wekt. Belangrijk is in ieder geval dat er altijd de associatie gemaakt kan worden met de ervaring die je wilt creëren. Je kunt de naam kracht bijzetten door een bijpassend logo te laten ontwerpen. De boodschap die wordt uitgedragen door de naam en het logo moet helder zijn en je doelgroep aanspreken. Ook moeten de naam en het logo gemakkelijk te herkennen zijn.

Aanspreken van je klanten
Heb je je boodschap weten te vangen in een naam en een logo, dan heb je een instrument in handen om klanten te winnen. Het draait er bij branding om dat jouw merk een plaatsje weet te veroveren in de hoofden van je potentiële klanten. Dit kun je bereiken door te adverteren via de traditionele media. Voor veel starters is dit echter een te dure aangelegenheid. Gelukkig bieden sociale netwerken als Facebook en Twitter een goedkoop en effectief alternatief. Ook websites als Youtube of een blog op internet bieden prima mogelijkheden voor een succesvolle branding.

Voordelen van een sterk merk
Een succesvolle branding is een proces dat veel tijd nodig heeft, maar daarna pluk je er zeker de vruchten van. Een sterk merk leidt tot herkenning en wordt sneller geassocieerd met goede kwaliteit. Klanten hebben meer vertrouwen in een bekend merk en dat leidt ook tot een grotere klantenloyaliteit. Kortom, een goede branding is het fundament voor het opbouwen van een stabiele onderneming.

Reacties

Tags:

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden