Tips voor er jonger uitzien met de juiste kleding

Make-Up, Schoonheidsverzorging — 3 januari 8:00 am
Tips voor er jonger uitzien met de juiste kleding

‘Wat zal ik vandaag weer eens aantrekken?’  Er zijn zoveel soorten, stijlen en kleuren kleding, dat het niet gemakkelijk is om de juiste keuze te maken om erop je best uit te zien! Daarnaast spelen ook nog andere factoren mee, zoals jouw persoonlijke smaak en jouw lichaamsvorm. Je wilt bij het ouder worden in ieder geval niet dat je kleding je er nog ouder uit laat zien. Met welke soort kledingstukken moet je dan oppassen? We geven hier enkele tips voor er jonger uitzien met de juiste kleding!

1. Vermijd vormloze en mouwloze jurkjes

Je kent ze wel! Ze zitten zo prettig. Daarbij worden ze vaak gedragen door dames, die de extra kilootjes die ze er de laatste jaren bij gekregen hebben, willen verbergen. Maar helaas, toch zijn dit juist die type jurkjes die je er ouder uit laten zien. Kies als het even kan, voor een wat meer getailleerd jurkje. In plaats van dat je de extra kilootjes verbergt, geef je je lichaam hiermee een elegantere en vrouwelijkere vorm. Vermijd ook liever vormeloze jurkjes met een ronde hals. Het is beter om te kiezen voor een licht ingesneden V-hals. Een jurk met korte mouwen, met eventueel decoratieve franjes, kan hangende bovenarmen verhullen. Een stijlconsulente kan precies uitleggen, waar jij in je kleding het beste de accenten kunt leggen, om erop je best uit te zien. Of word zelf een expert in het geven van stijladvies met onze Cursus Stijlconsulente!

2. Verruil korte jasjes voor langere varianten

Korte jasjes tot op de heupen kunnen ervoor zorgen dat je ouder lijkt, wanneer je geen strakke taille meer hebt. Ook als je van nature wat bredere heupen hebt, is het een aanrader om korte jasjes te verruilen voor een langere variant tot over de heupen of misschien wel zelfs tot de knie. De lange jassen of vesten kunnen je figuur mooier naar voren laten komen. Donkere kleuren kunnen afslankend werken. Dat betekent niet dat je altijd maar voor zwart of donkergrijs moet gaan. Ga op zoek naar kleuren die goed bij jou passen en bijvoorbeeld jouw haar- en oogkleur meer laten spreken of die jouw huidtint opfleuren. Een mooi contrast in je look, heeft een verjongend effect. Laat je eens adviseren door een kleurconsulente of leer er zelf alles over in onze Cursus Kleurconsulente.

3. Blouses met kragen en strikken

Blouses met kragen en strikken wekken vaak de associatie op met modetrends uit de eerste helft van de vorige eeuw (of zelfs met damesmode uit een nog veel verder verleden). Wanneer je nu een dergelijke blouse draagt, geeft dit vaak een ouderwetse look, waardoor je er meteen een stuk ouder uitziet. Je kunt wel kiezen voor blouses die je onderin aan de zijkant moet strikken. Deze geven een nonchalantere en speelse touch aan je look, denk aan zogeheten ‘wrap over tie side’ blouses. Het betekent natuurlijk niet dat je blouses met strikken en kragen echt niet mag dragen. Ze maken je look alleen wat zwaarder. Ben je in staat om een super chique look te creëren, dan kan een dergelijke blouse je in sommige gevallen juist meer ‘power’ geven.

4. Ben voorzichtig met zwarte kleding

Ook de kleur van je kleding heeft een grote invloed op hoe oud of jong je overkomt. Zijn de eerste rimpeltjes al zichtbaar in je gezicht, dan moet je voorzichtig zijn met het dragen van zwarte truien, blouses en jassen. Veel mensen zullen niet blij zijn om dit te lezen, want zwart is zo’n fijne kledingkleur. Het is overal gemakkelijk mee te combineren, het staat meteen chique en het maakt slanker. Een nadeel van zwarte kleding is dat hierdoor rimpels en oneffenheden in je gezicht zichtbaarder zijn. Zwarte kleding vlak bij je gezicht reflecteert op je gezicht, waardoor de donkere kleuren in je gezicht geaccentueerd worden. Hierdoor vallen de schaduwen onder je ogen en rimpels meer op. Dit zorgt voor een vermoeidere uitstraling.

5. Houd steeds het totaalplaatje in het oog!

Hoewel één verkeerd kledingstuk je look behoorlijk kan verpesten, is het vooral de kunst om steeds het totaalplaatje in het oog te houden. Dat is geen gemakkelijke opgave, want hier komt veel bij kijken. De juiste pasvorm van de verschillende kledingstukken, de juiste kleuren, je persoonlijke stijl, accenten leggen met accessoires en ook huidverzorging, make-up en het kapsel zijn hierop van grote invloed. Wil je dieper duiken in de wereld van stijl en beauty? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres voor onder meer Schoonheidszorg Opleidingen, Visagie Opleidingen en Haartooi Opleidingen.

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden