Tips voor spatadervrije benen

Schoonheidsverzorging — 7 oktober 5:04 pm
Tips voor spatadervrije benen

Mooie benen om mee te pronken onder een korte rok of in shorts, hoe krijg je dat voor elkaar? Veel mensen die last hebben van spataderen vragen zich dat af en wenden zich met deze vraag tot hun schoonheidsspecialiste. Spatadervrije benen zijn niet alleen mooi, maar het betekent ook een betere gezondheid. Jij kunt als schoonheidsspecialiste je klanten op de goede weg helpen met uiteenlopende adviezen. We zullen in dit artikel de belangrijkste adviezen voor spatadervrije benen bespreken.

Wat zijn spataderen?
De slagaders in ons lichaam voeren het bloed vanaf het hart naar alle lichaamscellen om daar zuurstof en voedingsstoffen af te geven. De aders zijn er vervolgens verantwoordelijk voor om het bloed terug te vervoeren naar het hart. In deze aderen bevinden zich kleppen die ervoor zorgen dat het bloed niet kan terugstromen. Wanneer deze kleppen niet goed werken ontstaan er spataders. Je kunt ze herkennen als opgezwollen blauw- of paarsgekleurde aders, meestal in de onderbenen. Spataders kunnen erfelijk zijn, maar ze kunnen ook ontstaan door veel staan, zwangerschap en een verkeerde levensstijl.

Goede lichaamshouding
Om spataderen te voorkomen is het belangrijk om te zorgen voor een optimale bloedcirculatie. Door te letten op een goede lichaamshouding, zoals goed rechtop lopen en staan, vermijd je dat de bloedcirculatie wordt verstoord. Kruis ook zo min mogelijk je benen in een zittende houding, omdat je hiermee de bloedcirculatie in de benen belemmert.

Voldoende lichaamsbeweging
Voor een goede bloedcirculatie is ook voldoende lichaamsbeweging essentieel. Een van de meest aangewezen vormen van lichaamsbeweging is wandelen, het liefst minimaal 30 minuten per dag. Ook fietsen, hardlopen en zwemmen zijn goede manieren om de bloedcirculatie in de benen te stimuleren. Warm de spieren voor het sporten altijd op met rek- en strekoefeningen en sluit af met een goede cooling down om blessures te voorkomen. Overdrijf niet, maar luister naar je lichaam om te weten hoeveel het aankan.

Ideaal lichaamsgewicht
Overgewicht is een veelvoorkomende oorzaak van spataderen. Probeer daarom op je ideale gewicht te blijven door gezond te eten in combinatie met voldoende lichaamsbeweging. Overgewicht zorgt voor een hogere bloeddruk, dit zorgt voor meer druk op de aders en dus is er meer kans op spataderen.

Met de benen omhoog rusten
Mensen die tijdens hun werk veel moeten staan, hebben een verhoogd risico op spataderen. Het is belangrijk om de benen voldoende rust te geven. Het beste is om met de benen omhoog te rusten. Leg de benen op kussens en zorg ervoor dat ze ongeveer 20 cm hoger liggen dan het hart. Zo zorg je ervoor dat de druk in de benen afneemt en het bloed zich niet ophoopt in de aderen.

Geen knellende kleding en hoge hakken
Om spataderen te voorkomen is het aan te raden om geen knellende kleding te dragen rond de benen, middel en liezen. Deze kunnen de doorbloeding hinderen, waardoor er sneller spataderen ontstaan. Ook hoge hakken kunnen voor een verkeerde druk op de aderen in de benen zorgen en op die manier spataderen in de hand werken.

Reacties

Tags:

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden