De juiste vapozone kiezen

Schoonheidsverzorging — 5 februari 5:33 pm
De juiste vapozone kiezen

Geen onhandige teiltjes en handdoeken meer, een vapozone is de uitkomst. Ze worden ook wel gezichtssauna’s genoemd, omdat ze op dezelfde manier werken als een sauna, maar dan alleen voor het gezicht. Het is een onmisbaar apparaat geworden voor schoonheidsspecialisten bij het uitvoeren van diep reinigende gezichtsbehandelingen. Maar welke vapozone moet je nu kiezen? We geven je hier een aantal tips.

Werking vapozones

Vapozones zijn zo gemaakt dat het gezicht comfortabel in een voorgevormd gezichtsmasker kan liggen. De stoom stimuleert de bloedsomloop en opent de poriën van de gezichtshuid. Er zijn veel soorten vapozones. Zo zijn er bijvoorbeeld eenvoudige modellen voor thuisgebruik of modellen die handig zijn om mee te nemen, maar er zijn ook grotere apparaten met uiteenlopende functies.

Eenvoudige vapozones
Er zijn veel eenvoudige vapozones op de markt. Deze vapozones bestaan uit een voorgevormd gezichtsmasker, een waterreservoir en een aan– en uitknop. Het voordeel is dat ze zeer gunstig geprijsd zijn, ongeveer tussen de € 15 en € 50. Het nadeel is dat je de temperatuur en de duur van de behandeling niet kunt instellen. Dit betekent dat je de vapozone misschien niet bij iedere klant kunt gebruiken, omdat sommige mensen een gevoeligere huid hebben en er het risico bestaat dat de stoom te heet is waardoor de huid verbrandt. Voor schoonheidsspecialisten is het daarom essentieel om een regelbare vapozone aan te schaffen.

Regelbare vapozones
De belangrijkste eis voor een goede vapozone is dat er een temperatuurregelaar op zit, zodat de temperatuur op ieder huidtype kan worden afgestemd. Een andere belangrijke eis is dat er een tijdklok op zit, zodat de behandeling nooit te lang wordt uitgevoerd en er alsnog verbranding van de huid op kan treden. Voor schoonheidsspecialisten die bij de mensen thuis langsgaan is het wenselijk dat de vapozone gemakkelijk te vervoeren zijn. Veel aanbieders van vapozones bieden ook speciale kruidenzakjes of etherische oliën aan, die gebruikt kunnen worden tijdens het stomen om de huid nog zachter te maken, bijvoorbeeld lavendel of kamille. De prijs van de regelbare vapozones ligt tussen de € 50 en € 100. Wil je leren werken met een vapozone? Volg dan onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Multifunctionele apparaten voor gezichtsverzorging
Er bestaan ook uitgebreide apparaten die verschillende functies combineren met betrekking tot gezichtsverzorging. Het gaat hierbij om geavanceerde professionele apparatuur die een belangrijke meerwaarde kunnen geven aan je schoonheidssalon. Zo kan een vapozones bijvoorbeeld worden gecombineerd met microdermabrasie, een lamp met ultraviolet licht (Woods lamp) waarmee huidveranderingen kunnen worden opgemerkt, LED-kleurentherapie en speciale reservoirs voor kruiden en etherische olie. De prijzen van deze apparaten kunnen uiteenlopen van € 300 tot € 3000 of meer.

Gemakkelijk proper te houden?
Tot slot: let bij de aanschaf van een vapozone er altijd op of de oppervlakten van het apparaat gemakkelijk schoon te houden zijn. Dit is heel belangrijk omdat je te maken hebt met water en warmte, de ideale broedplaats voor bacteriën. Vergeet ook niet te controleren of het waterreservoir is uitgevoerd in roestvrij staal en gemakkelijk schoon te maken is.

Schrijf je hier meteen online in voor onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Reacties

Tags: ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden