Voorkom deze fouten bij het reinigen van je gezicht

Schoonheidsverzorging — 27 december 8:00 am
Voorkom deze fouten bij het reinigen van je gezicht

Je gezicht reinigen behoort tot je dagelijkse routine, maar doe je dit wel op de juiste manier? Er is een grote kans dat je een van de onderstaande fouten maakt. Waar je misschien nog nooit bij stil hebt gestaan, is dat veel van deze fouten zelfs tot vervelende beauty problemen kunnen leiden. Een goed voornemen voor het nieuwe jaar is dan ook om voortaan deze fouten bij het reinigen van je gezicht te voorkomen!

1. Te vaak je gezicht wassen

In de beauty salon ontmoeten we regelmatig cliënten, die last hebben van huidproblemen als een te vette huid en onzuiverheden. Vaak vertellen ze dat ze niet snappen, waarom ze zo veel problemen hebben, want ze reinigen hun gezicht zo goed. Je kunt je gezicht ook te goed of te vaak wassen. ’s Morgen en s ’avonds voor het slapengaan je gezicht reinigen is voldoende. Doe je dit vaker, dan krijgt de huid niet de tijd om te herstellen. Door je huid te vaak te reinigen, kan je huid te droog worden of je kunt je huid beschadigen. Ook als je huid bijvoorbeeld bezig is om wondjes, onzuiverheden en oneffenheden te herstellen, kun je door er te veel overheen te wrijven, dit proces verstoren

2. Het reinigen van je huid overslaan

Het is al laat en je moet morgen zo vroeg op! Je duikt daarom maar meteen je bed in en slaat het reinigingsritueel van je huid een keertje over. Dit kan meteen je huid al goed verpesten. Vuil hoopt zich op op je huid en als je make-up draagt nog veel meer. Make-up resten, talg en vuil verstoppen je poriën en bacteriën vinden dit heerlijk. Hiermee vergroot je aanzienlijk de kans op puistjes. Je huid voert tijdens je slaap essentiële herstelwerkzaamheden uit. Als je gezicht bedekt is met make-up en vuil, is het voor je huid ook lastiger om het natuurlijke vochtgehalte te herstellen. Grote kans dat je huid hierdoor droger wordt.

3. Lekker met een handdoek door je gezicht wrijven!

Het lijkt logisch om na het wassen van je gezicht of als je onder de douche uit stapt met een handdoek over je gezicht te wrijven om je af te drogen. Dit kan je huid veel kwaad doen. De meeste handdoeken zijn veel te ruw voor de gevoelige, dunne gezichtshuid. Je kunt je huid beschadigen en het is ook slecht voor de elasticiteit van je huid. Wat moet ik dan doen? In plaats van te wrijven dep je met je handdoek over je gezicht. Vermijd ook liever te ruwe washandjes om je gezicht mee schoon te schrobben! Dit heeft hetzelfde negatieve effect als een handdoek om je gezicht mee droog te wrijven.

4. Je gezicht wassen met te heet water

Lekker warm water kan in eerste instantie heerlijk aanvoelen op je gezicht. Toch is het beter om voor het wassen van je gezicht lauw water te gebruiken. Heet water kan je huid onnodig uitdrogen, omdat hierdoor de natuurlijke beschermlaag van je huid wordt oplost en weggespoeld. Als je je huid hebt gewassen met lauw water is het een aanrader om je huid na te spoelen met koud water. Daardoor trekken de poriën samen en is je huid beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Let erop dat je steeds goed alle resten van het reinigingsmiddel goed wegspoelt, anders kunnen deze je poriën verstoppen en puistjes of huidirritatie veroorzaken. Leer alles over de juiste manier van gelaatsverzorging in onze korte Cursus Gelaatsverzorging.

5. Verkeerde reinigingsproducten gebruiken

Er zijn talloze reinigingsproducten te koop, maar welk product is nu het beste? Dat hangt van diverse factoren af, zoals jouw huidtype, of je huidproblemen hebt of je wel of geen make-up draagt en of je misschien waterproof make-up gebruikt. Het beste is om eens naar een professionele schoonheidsspecialiste te stappen, die jouw huid kan analyseren en je advies op maat kan geven. Let op, want wat in dit jaargetijde voor jou de juiste producten zijn, dat kan in een ander jaargetijde anders zijn. Zorg ervoor dat je je verzorgingsproducten in elk seizoen afstemt op de behoefte van je huid. Wil je zelf een expert worden in huidverzorging, bekijk dan hier onze Basisopleiding Schoonheidsspecialiste.

6. Wel je gezicht reinigen, maar niet je handen!

Was jij voordat je je gezicht gaat reinigen wel eerst goed je handen? Je zult niet de enige zijn die nu mogelijk ‘oeps!’ denkt! Het heeft natuurlijk geen zin om uitgebreid je gezicht schoon te maken als je handen niet schoon zijn. Misschien zien ze er wel schoon uit, maar de bacteriën die je overal op je handen verzamelt, zijn natuurlijk niet zichtbaar. Maak er daarom voortaan een gewoonte van om eerst goed je handen te wassen voordat je aan je gezicht komt. Let ook eens op hoe vaak je door de dag heen met je handen aan je gezicht zit! Hiermee kun je ook puistjes in de hand werken! Meer weten over het voorkomen en behandelen van de acnehuid? Volg dan onze Cursus Acne Specialisatie!

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden