Waarop letten bij een haarborstel kopen?

Schoonheidsverzorging — 11 oktober 3:21 pm
Waarop letten bij een haarborstel kopen?

Om elke dag vlot je kapsel in model te brengen is een goede haarborstel onmisbaar. Het lijkt misschien een klein detail, maar je borstel speelt een sleutelrol voor het in conditie houden van je haar en het dagelijks stijlen van je kapsel. Is het tijd voor een nieuwe haarborstel, zorg dan dat je een goede koopt. We helpen je hier graag op weg met tips voor waar je op moet letten bij een haarborstel kopen!

Wel of geen kussen?

Sommige haarborstels beschikken over een luchtkussentje waar de pennen op bevestigd zijn. Dit wordt ook wel een pneumatische borstel genoemd. Andere benamingen voor dit type haarborstel is cushion brush. Het voordeel van een luchtkussentje is dat de pennen van de borstel soepeler meebewegen met het haar tijdens het borstelen. Hiermee voorkom je dat je tijdens het borstelen je haar beschadigt. Een borstel met kussen is dus vriendelijker voor je haar. Heb je lang haar dat je glad wilt borstelen, bijvoorbeeld in combinatie met een föhn, dan is een paddle brush een aanrader. Dit is een grote vierkante pneumatische borstel. Voor het stijlen van korte kapsels kun je beter een ovale borstel gebruiken.

Wel of geen bolletjes op de pennen?

Wil je graag een haarborstel aanschaffen met kunststof pennen, kies dan bij voorkeur voor een borstel met bolletjes op de pennen. Waar dienen die toe? De bolletjes beschermen zowel je haar als je hoofdhuid. Door de afgeronde vorm glijdt de borstel beter door je haren, waardoor deze minder snel afbreken. Ook staan ze ervoor garant dat je niet over je hoofdhuid krast. Dat is heel belangrijk, want vergeet niet dat een gezonde hoofdhuid de basis is voor gezond haar. De bolletjes zorgen ervoor dat je hoofdhuid lichtjes wordt gemasseerd en dat is juist goed voor huid en haar! Dit helpt bovendien om de talg goed te verdelen over je lokken. Hierdoor krijgt je kapsel een gezond en glanzend uiterlijk!

Wel of geen handvat?

Steeds vaker zien we haarborstels zonder handvat. Deze borstels staan ook wel bekend onder de naam de Tangle Teezer. Dit is een ideale anti-klit borstel voor elk haartype. Doordat deze borstel geen handvat heeft, kun je meer druk uitoefenen op de borstel en het haar effectiever ontwarren. Maar waarvoor dient dan een handvat? Dat dient als het verlengstuk van je hand, waardoor je overal goed bij kunt. In veel gevallen is het handig om meerdere borstels klaar te hebben liggen! Let er bij het aanschaffen van een borstel steeds op of je een goede grip hebt op de borstel, zodat je er prettig mee kunt werken. Wil je alles leren over borstels, kapsels en styling? Schrijf je dan in voor onze Cursus Hairstyling Basis.

Kies voor een antistatische borstel!

Het is heel irritant als bij elke keer dat je de borstel door je haar haalt, je haar statisch wordt. Je haar mooi in model brengen is dan vrijwel onmogelijk. Ook daarvoor bestaat een oplossing, want er zijn speciale anti-statische haarborstels te koop. Of je haar wel of niet statisch wordt tijdens het borstelen is namelijk onder meer afhankelijk van het materiaal waarvan de borstel is gemaakt. Door een keramische of houten haarborstel te kopen voorkom je ontembare, statische haren!

Welke pennen of haartjes zijn het beste?

We kunnen ruwweg een onderscheid maken tussen vier soorten pennen of haartjes voor haarborstels, te weten; metalen pennen, synthetische pennen of haartjes, zwijnenhaar en een combinatie van synthetisch haar en zwijnenhaar. Laat borstels met metalen pinnen in elk geval links liggen. Met de metalen pennen beschadig je gemakkelijk je haar. Gebruik je een dergelijke borstel in combinatie met een föhn, dan worden de pennen veel te heet voor je haar. We geven hieronder een overzicht van welk soort pennen of haartjes je het beste kunt gebruiken in bepaalde situaties:

  • Zwijnenhaartjes
    Borstels met 100% natuurlijk zwijnenhaar zijn borstels met een hoge dichtheid aan stugge haartjes. Dit zorgt dat je veel grip op het haar hebt. Deze borstels zijn ideaal voor korte kapsels en mensen met dun haar. Een voordeel van zwijnenhaar is dat het helpt om de haarschubben te sluiten, waardoor je haar een gezonde glans krijgt.
  • Synthetische haartjes of pennen
    Deze zijn vooral ideaal voor dik en lang haar. Ze zijn ideaal om het haar te ontwarren. Paddle brushes en ook ovale pneumatische borstels zijn meestal uitgerust met synthetische haartjes of pennen.
  • Combinatie synthetisch haar en zwijnenhaar
    Dit is een ideale borstel om altijd in je bezit te hebben. Haarborstels met zowel synthetische haartjes of pennen én zwijnenhaar verenigen het beste uit twee ‘werelden’. Het zwijnenhaar maakt het haar glad en glanzend en de synthetische haartjes/pennen ontklitten het haar. Deze borstel kun je dan ook voor dun en dik haar gebruiken.

Hoe staat het met jouw hairstyling technieken?

Hoewel een goede haarborstel natuurlijk heel belangrijk is om een mooi kapsel tevoorschijn te toveren, is het ook belangrijk dat je over de juiste hairstyling technieken beschikt. Wil je daar alles van weten? Dan is onze Opleiding Hairstyliste vast iets voor jou! Je leert de technieken van de beste hairstylisten binnen de branche. Dankzij de kleine lesgroepen, krijg je volop de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding te oefenen! Na afloop ontvang je een diploma hairstyliste.

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden