Waarop letten bij gelaatsverzorging in de herfst?

Schoonheidsverzorging — 11 oktober 8:00 am
Waarop letten bij gelaatsverzorging in de herfst?

Elk seizoen heeft zo zijn charmes. Wat dacht je van de herfst? De herfst is ondertussen officieel begonnen en ook het weer begint al aardig herfstig te worden. Maar wat betekent dit voor je huid? Na een lange zomer, die zijn sporen nog heeft nagelaten op je huid, zijn er een aantal belangrijke punten om op te letten. We geven je hier enkele tips voor gelaatsverzorging in de herfst. Op die manier willen we je helpen om ervoor te zorgen dat je mooi de herfst door kunt en je goed voorbereid bent op de winter!

Gevolgen van de zomer voor je huid

Heerlijk de zon op je huid! Maar de zomer betekent ook een flinke aanslag op je huid. Te veel blootstelling aan de zon kan ervoor zorgen dat je meer last hebt van pigmentvlekjes in je gezicht. Misschien is je huid wel verbrand geweest en heeft daardoor schade opgelopen? Ook allergische reacties op insecten of door pollen, planten en dergelijke kunnen de huid gevoeliger hebben gemaakt. Daarnaast leidt de zomer vaak tot meer imperfecties. Onder invloed van de warmte en de hoge luchtvochtigheid raken je poriën sneller verstopt, waardoor bacteriën zich gemakkelijk vermenigvuldigen en voor ontstekingen zorgen (puistjes).

Herstellende behandelingen

Het is geen wonder dat je huid er in de herfst wat vermoeider uitziet. Er is heel wat energie voor nodig om je huid van al deze invloeden te laten herstellen. Gelukkig zijn er allerlei behandelingen waarmee je je huid kunt helpen. Een schoonheidsspecialiste kan je huid analyseren en bepalen welke behandeling het beste is, bijvoorbeeld een peeling met fruitzuren of behandelingen als microdermabrasie. Hiermee worden dode huidcellen verwijderd waardoor de nieuwe huid aan de oppervlakte komt. Tekenen van vervellen, een verdikte hoornlaag door de zon en pigmentvlekjes worden hierdoor verminderd. Daarbij werken deze behandelingen stimulerend op de celvernieuwing van de huid. Bovendien is je huid nu beter toegankelijk voor verzorgende producten en dat is na de zomer hard nodig. Bekijk hier ook eens onze Cursus fruitzuren/peelings!

Is je huid ineens een stuk droger?

Dat is heel goed mogelijk. Met het dalen van de temperaturen wordt ook de luchtvochtigheid lager en dat merk je aan je huid als je je gelaatsverzorging daar niet op aanpast. Als dan ook nog binnen de verwarming aangaat, kun je nog meer last krijgen van een droge huid. Soms merk je dat je hele gezichtshuid wat droger aanvoelt, maar het kan ook alleen op bepaalde plekjes voorkomen. Bij het aanbreken van de herfst en dan vooral wanneer het weer ook echt omslaat, is het verstandig om wat vollere gezichtscrèmes te gaan gebruiken. Daarnaast kun je je huid ook een oppepper geven door wekelijks een hydraterend gezichtsmasker aan te brengen. Deze maskers sluiten je huid even af, waardoor er minder vocht uit de huid kan verdampen en je huid lekker verzorgd en zacht aanvoelt. Kies voor dit effect maskers met ingrediënten als paraffine, vaseline of glycerine.

Help, een grauwe gezichtshuid!

Van die stralende sunkissed look blijft in de herfst niet veel over. Voor je het weet ziet je gezicht er grauw uit. Niet alleen is ondertussen de bruine kleur verdwenen, doordat er nieuwe huid aan de oppervlakte is gekomen, ook de bloedcirculatie van je gezichtshuid kan in de herfst wat minder zijn door het koudere weer. Die sunkissed look kunnen we alleen terugtoveren met make-up, maar nog veel beter is het om je huid te helpen om een gezonde natuurlijke kleur terug te krijgen.

Een van de beste behandelingen daarvoor is een gezichtsmassage, dat is ook nog eens heerlijk ontspannend! De massage bevordert de bloedcirculatie, waardoor je meteen al resultaat ziet. Maar je huid zal nu ook beter van binnenuit gevoed worden en afvalstoffen in de huid worden beter afgevoerd, wat ook op termijn tot een betere huidstructuur en teint leidt. Voor het beste resultaat onderga je met regelmaat een gezichtsmassage!

De Japanse gezichtsmassage Ko Bi Do is een echte aanrader. Deze massage werkt niet alleen als natuurlijke facelift, maar stimuleert volgens de traditionele Japanse geneeskunst ook de doorstroom van levensenergie, waardoor je ook nog eens lichamelijk, geestelijk en spiritueel in balans wordt gebracht! Meer weten? Bekijk hier onze Cursus Japanse Gezichtsmassage (Ko Bi Do).

Meer weten over gelaatsverzorging?

Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. We bieden tal van beauty opleidingen en cursussen aan, waaronder de Cursus Gelaatsverzorging, de Cursus Acne Specialisatie en een volwaardige Opleiding Schoonheidsspecialist(e).

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden