Wat is het geheim voor superlang haar?

Schoonheidsverzorging — 28 februari 8:00 am
Wat is het geheim voor superlang haar?

Wil je je haar graag zo lang mogelijk laten groeien? Dan onthullen we je hier graag het geheim voor superlang haar. We kunnen je alvast verklappen dat je er helemaal niet zo veel voor hoeft te doen. Een wonderserum? Een toverformule? Uitgebreide haarverzorgingsrituelen? Nee, het is veel eenvoudiger dan je denkt. Natuurlijk moet je wel wat geduld op kunnen brengen, want je haar heeft nu eenmaal tijd nodig om op lengte te komen! Lees hier gauw meer!

Draag je haar in een beschermend kapsel

We kunnen het niet spectaculairder maken dat het is. Het belangrijkste geheim om je haar snel en gezond te laten groeien, is door je haar zo veel mogelijk te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Onze haren staan dag in dag uit bloot aan vele invloeden die schadelijk kunnen zijn. Vaak zijn we daar zelf de schuld aan. Denk aan haar dat ergens aan vast blijft zitten of ergens tussen komt te zitten. Wie al eens lang haar heeft gehad, kent het vast wel; haar dat tussen de autodeur blijft zitten of dat onder de riem van je tas geklemd zit. Dat is niet bevorderlijk voor de conditie van je haar en de haargroei. Draag je haar daarom in een beschermend kapsel.

Losse vlechten, knotten of opsteekkapsels!

Wanneer je je haren elke dag in een losse vlecht, een niet al te strakke knot of in een eenvoudig opsteekkapsel draagt, voorkom je in ieder geval al bovengenoemde problemen. Op deze manier zal je haar minder snel beschadigd raken en je haren breken minder snel af. Daarbij voorkom je ook gespleten punten, die roet in het eten gooien als je superlang haar wilt, dat in topconditie is en er niet pluizig en beschadigd uitziet. Op deze manier is het ook niet nodig om je haar vaak te knippen om van je gespleten punten af te komen. Je kunt je haren onbekommerd laten groeien! ‘Maar vaker knippen zorgt er toch voor dat mijn haar sneller groeit?’ Vergeet het maar, dat is een fabeltje. Knippen is alleen aan te raden als je veel gespleten punten hebt.

Tips voor de verzorging van lange haren

Voordat je met de beschermende kapsels in de weer gaat, is een goede dagelijkse verzorging natuurlijk ook essentieel. Alles hoort in dienst te staan van het zo min mogelijk beschadigen en het zo optimaal mogelijk beschermen van het haar:

Voorzichtig kammen

Er zijn heel wat mensen die hun haar veel te ruw kammen. Snel, snel er even een borstel doorheen trekken is uit den boze als je graag superlang haar wilt. Wist je dat je ook altijd onderaan bij de puntjes moet beginnen met kammen? Als je bovenaan begint, zul je het haar juist nog meer in de knoop trekken. Gebruik bij voorkeur een kam met wijde tanden of een zachte, natuurlijke borstel. Let op: kam je haar nooit als het nat is, je haar is dan kwetsbaarder en zal sneller breken.

Milde verzorgingsproducten

Was je haren niet te vaak, zo’n twee tot drie keer per week, om ervoor te zorgen dat het natuurlijke beschermlaagje van je hoofdhuid en haren intact blijft. Gebruik een milde shampoo en conditioner, die afgestemd is op jouw haren. Vraag je kapper eens om advies. Daarnaast is het belangrijk om niet te warm water te gebruiken om je haar te wassen, want ook daardoor kun je het natuurlijke beschermlaagje oplossen. Tip: sluit elke wasbeurt af met koud water. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben zich goed sluiten en dat je zacht, glanzend en goed doorkambaar haar krijgt.

Bescherm de haarpuntjes

We raden je aan om zo min mogelijk stylingsproducten te gebruiken. Deze doen over het algemeen meer kwaad dan goed. Wat je wel kunt doen, is de puntjes van je haren beschermen met wat beschermende haarolie. Er wordt dan een laagje om het haar gelegd, waardoor je haar nog beter beschermd wordt.

Tips voor beschermende kapsels

Eenvoudige vlechten en knotten zijn een goed idee als beschermend kapsel. Ben je geen held in haarstyling en wil je toch graag wat specialere kapsels kunnen maken? Geen probleem, we leren het je graag in onze 2-daagse Cursus Hairstyling Basis. Voor je het weet heb je de basis haarstyling technieken in de vingers en maak je gemakkelijk de mooiste kapsels; niet alleen voor jezelf, maar je kunt er ook uitstekend anderen mee van dienst zijn. Leuk en inspirerend! We geven je hier alvast enkele tips waar je op moet letten bij beschermende kapsels:

  • Vermijd schadelijke haaraccessoires
    Denk hierbij aan elastiekjes met een metalen bandje en te strakke spelden en klemmen.
  • Veilige haaraccessoires
    Gebruik non-metallic elastiekjes, haarstokjes of flexi8 haaraccessoires.
  • Touperen is uit den boze!
  • Varieer met kapsels
    Zet je haar niet elke dag op dezelfde plek vast, daardoor wordt je haar op één plek zwakker en kwetsbaarder, wat de groei in de weg kan zitten.

Ben je na de basiscursus hairstyling nog nieuwsgieriger geworden naar hoe je de mooiste kapsels creëert? Dan kun je bij ons ook een Cursus Hairstyling voor gevorderden volgen! Ga jij de uitdaging aan! Schrijf je op tijd in, zodat je verzekerd bent van een plek!

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden