5 tips voor meer trouwe klanten in je salon!

Zakelijk — 14 maart 8:00 am
5 tips voor meer trouwe klanten in je salon!

Om de voortgang van je beauty salon te waarborgen is het belangrijk om voldoende trouwe klanten te winnen. Een loyale klant blijft terugkomen en laat zich niet snel verleiden door acties van concurrenten, omdat hij of zij zich verbonden voelt met jou en je zaak. Maar hoe win je de loyaliteit van je klanten? En hoe kun je deze loyaliteit vergroten? In dit artikel geven we je een aantal adviezen en tips voor het opbouwen van een klantenkring voor je salon!

1. Ken je klanten!

Het allerbelangrijkste voor het opbouwen van een loyale klantenkring is dat je je klanten echt leert kennen en een persoonlijke band met ze opbouwt. Dit doe je door iedere klant veel persoonlijke aandacht te geven. Bied een luisterend oor en onthoud persoonlijke informatie, bijvoorbeeld de naam van de kinderen van je klant of zijn of haar grootste hobby. De volgende keer zul je je klant meteen herkennen en op een persoonlijke wijze kunnen benaderen. Je klant zal zich hierdoor sneller bij je thuis voelen en graag blijven terugkomen. Maak eventueel relevante aantekeningen op het klantenfiche als geheugensteuntje!

2. Voortijdig inspelen op de wensen van de klant

Als je je klanten goed kent, kunt je ze ook altijd precies datgene aanreiken waar ze naar op zoek zijn, al voordat ze ernaar hebben gevraagd. Je geeft hiermee je klanten het gevoel dat je oprecht bereid bent om aan hun wensen te voldoen. Je voorkomt hiermee tevens dat je klanten in een ongemakkelijke positie terechtkomen, waarin ze moeten gaan vragen naar wat ze willen. Weet je van een bepaalde klant dat ze van pasteltinten oogschaduw houdt, zorg dan dat je de nieuwe oogschaduw van een bepaald merk klaar hebt liggen als ze langskomt! Zorg er ook voor dat je op tijd bijscholingen blijft volgen binnen de interessegebieden van jouw klanten en doelgroep. Bekijk hier ons volledig aanbod aan Schoonheidscursussen. Er komen regelmatig nieuwe cursussen bij. Enkele nieuwe cursussen van Wellness Academie zijn onder meer: de Cursus Dermaplaning, de Cursus BB Glow en de Cursus Hyaluron Pen! Beslist een kijkje waard!

3. Integreren in de gemeenschap

Een goede manier om loyale klanten te winnen is door je schoonheidssalon goed te integreren in de gemeenschap. Dit kun je doen door bijvoorbeeld plaatselijke evenementen te sponsoren of door demonstaties of workshops te geven tijdens plaatselijke festiviteiten. Zorg dat je naam een begrip wordt in je directe omgeving, zodat je bedrijf steviger verankerd raakt binnen de plaatselijke gemeenschap. Hiermee wek je vertrouwen en dit leidt tot loyale klanten. Daarnaast zul je hiermee ook de nieuwsgierigheid wekken van mogelijke nieuwe klanten om je klantenkring mee uit te breiden. Wil je meer weten over het effectief runnen van een beauty salon, vergeet dan niet om je in te schrijven voor onze Thuisstudie Bedrijfsbeheer!

4. Betaalkaarten met korting

Een handige methode om je klanten te stimuleren om terug te blijven komen, is het verkopen van betaalkaarten met korting. Verkoop bijvoorbeeld een kaart die recht geeft op vijf gezichtsbehandelingen en geef hierover 10% korting. Dit geeft je de mogelijkheid om gedurende vijf behandelingen je klant beter te leren kennen en een goede band op te bouwen. Kortom, een goed uitgangspunt voor het winnen van een toekomstige loyale klant! Houd ons Beauty Blog in de gaten, want we geven regelmatig goede marketingtips en adviezen voor het vergroten van het succes van beauty salons.

5. Actief klantencontact onderhouden

Het is belangrijk om actief het contact met je klanten te onderhouden. Vermijd hierbij echter wel een opdringerige commerciële en onpersoonlijke manier van communicatie. Toon in plaats daarvan oprechte interesse in iedere individuele klant door afspraken op te volgen en gericht naar feedback en suggesties te vragen. Onderhoud ook contact via sociale netwerken als Facebook en stuur bijvoorbeeld één keer per maand een nieuwsbrief via de e-mail met het laatste nieuws en aantrekkelijke acties. Je zorgt hiermee dat je klant jou niet vergeet. Vaak hebben mensen het zo druk dat ze een bezoekje aan de beauty salon uitstellen of ‘vergeten’. Als ze dan op het juiste moment er weer aan herinnerd worden, is de kans groter dat ze snel weer een afspraak boeken!

Wil je een eigen beauty salon starten?

Heb je nog geen eigen beauty salon, maar is dit wel een lang gekoesterde wens? Stel jouw droom dan niet langer uit en maak er werk van. Volg onze volwaardige Opleiding Schoonheidsspecialiste, die je binnen no-time klaarstoomt voor deze business!

Reacties

Tags:

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden