Hoe kan ik mijn tarieven verhogen?

Zakelijk — 21 april 6:28 pm
Hoe kan ik mijn tarieven verhogen?

Veel professionals vragen dezelfde tarieven voor hun diensten als toen ze begonnen. Ze zijn vaak bang dat een prijsverhoging tot klantenverlies leidt. Maar in de tussentijd heb je wel meer ervaring opgedaan, misschien heb je diverse bijscholingen gevolgd en je dienstverlening geoptimaliseerd. Kortom, je diensten zijn meer waard geworden. Misschien is het wel eens tijd geworden om je tarieven te herzien.

Wanneer verhoog ik mijn tarieven?
Wanneer je agenda overloopt van de afspraken en je steeds vaker overwerkt, is het wellicht tijd om je tarieven te verhogen. Je loopt hiermee het risico dat je klanten verliest en dat boezemt mogelijk angst in. Je zult echter zien dat de meeste klanten het geen probleem zullen vinden. Raak je toch klanten kwijt, dan waren deze klanten misschien niet jouw ideale doelgroep. Daarnaast zul je met behulp van de juiste marketingtechnieken er misschien wel juist nieuwe klanten bij krijgen. Een hogere prijs, leidt tot hogere verwachtingen en wekt meer vertrouwen. Daarom zul je eventueel nieuwe klanten aantrekken die op zoek zijn naar massages van hoge kwaliteit.

Kondig prijsverhogingen op tijd aan
Voor het verhogen van je tarieven dien je op een proactieve en klantgerichte wijze te werk te gaan. Je kunt niet zomaar van de ene op de andere dag je tarieven verhogen. Het is belangrijk dat je je bestaande klanten op tijd inlicht, bij voorkeur een aantal maanden vooraf. Geef duidelijk aan vanaf welke datum je tarieven omhooggaan en hoeveel ze stijgen. Je kunt op de eerste plaats een briefje ophangen in je zaak met de aankondiging van de prijsstijging. Klanten kunnen er dan zelf naar vragen en als ze dat niet doen, kun je ze er alsnog op wijzen. Je kunt je bestaande klanten ook een e-mail sturen met de geplande prijsverhogingen en vermeldt het ook op je website.

Op klantgerichte wijze je tarief verhogen
Het is aan te raden om je bestaande klanten een speciaal aanbod te doen wanneer je van plan bent om je tarief te verhogen. Bijvoorbeeld: bied een pakket van vijf behandelingen aan tegen de oude prijs. Zorg er wel voor dat het duidelijk is dat ze daarna de nieuwe prijs betalen. Het is ook altijd goed om je prijsverhoging te rechtvaardigen ten opzichte van je klanten. Laat je klanten weten welke voordelen ze nu hebben bij jouw behandelingen. Misschien heb je bepaalde massage bijscholingen gevolgd, je zaak opnieuw ingericht of betere producten aangeschaft. Het is geen goed idee om te benadrukken dat je sociale bijdragen omhoog zijn gegaan, dat je huur is gestegen of dat je meer moet betalen voor je verzekeringen. Dit kan je niet afschuiven op je klanten.

Omdat je het waard bent!
De angst om klanten kwijt te raken na een prijsverhoging is meestal ongegrond. Elk jaar dat je als professional werkt, is weer een jaar meer aan ervaring. Je trouwe klanten zijn je over het algemeen trouw, omdat je hen een goede service verleent en niet omdat je goedkoop bent. Wanneer je je klanten meerwaarde kunt bieden, zullen ze een prijsverhoging zonder problemen accepteren. Je verhoogt je prijs omdat je het waard bent!

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden