Is flyeren voor mijn salon een goed idee?

Zakelijk — 31 juli 9:21 pm
Is flyeren voor mijn salon een goed idee?

Veel schoonheidsspecialisten vragen zich af of het nog interessant is om te investeren in flyers voor hun schoonheidssalon, zeker in tijden als deze waarin er ontzettend veel mogelijkheden zijn om (vaak gratis) via de digitale weg je salon te promoten. Het antwoord op deze vraag is; ja, in de meeste gevallen is het ‘traditionele’ flyeren nog steeds effectief, maar dan wel als onderdeel van een uitgebreidere marketingstrategie. Er zijn echter een aantal dingen waar je op moet letten.

Flyeren als onderdeel van marketingstrategie
Een flyeractie voor je schoonheidssalon dient goed doordacht te gebeuren. Het is niet verstandig om zomaar veel geld uit te geven aan een groot aantal flyers. De kans dat je investering voldoende rendement oplevert, is dan erg klein. Je kunt beter een klein aantal flyers laten drukken en bekijken wat het resultaat is. Krijg je veel respons, dan kun je alsnog meer folders laten afdrukken. Gebruik je flyeractie als een hulpmiddel naast andere marketinginstrumenten die je inzet om je marketingdoelen te bereiken. Zorg ook dat je flyers bij je doelgroep terechtkomen. Als je doelgroep dames van 40+ is, ga je niet in een studentenwijk flyeren.

Speciale actie onder de aandacht brengen
Het beste is om een flyercampagne te beginnen wanneer je een speciale actie onder de aandacht wilt brengen met als doel om je klantenkring uit te breiden. Zorg dat je met deze actie je klanten een meerwaarde kunt bieden. Het is geen goed idee om drastisch lage prijzen te vragen. Dit is een bekende valkuil voor beginnende schoonheidsspecialisten. Het gevolg is dat je veel koopjesjagers aantrekt, die alleen van je actie gebruikmaken en niet terugkomen. Je doel is om een vaste klantenkring op te bouwen. Benadruk liever dat je met een innovatief apparaat werkt, een nieuw revolutionair cosmeticaproduct gebruikt, bied iets extra’s aan tijdens de behandeling of bied tijdelijk een cadeautje aan.

Duidelijke call-to-action
‘Call-to-action’ is een veelgebruikte marketingterm die wordt gebruikt voor alle directe oproepen om een potentiële klant aan te sporen om actie te ondernemen. Een bekend voorbeeld van een call-to-action binnen de online marketing is een felgekleurde knop op een website met de tekst ‘Bestel nu’. Maar ook voor een flyer is het belangrijk dat er een duidelijke call-to-action is. Verwijs op de folder naar je website of beter nog naar een speciale landingspagina voor je actie. Kies voor een gemakkelijk te onthouden webadres. Op deze pagina is alle informatie over de actie te vinden en de klant kan hier eenvoudig een afspraak maken.

Flyer met professionele uitstraling
Schakel voor de vormgeving en de teksten op de flyer een professional in. Het is belangrijk dat de folder een professionele uitstraling heeft die perfect is afgestemd op de sfeer en uitstraling van jouw schoonheidssalon. De folder moet de lezer meteen aanspreken. Zorg ervoor dat de boodschap in één oogopslag duidelijk is. Mensen nemen over het algemeen niet de tijd om lange teksten op een flyer te lezen. Als ze echt geïnteresseerd zijn kunnen ze meer informatie vinden op je website.

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden