Samenwerken met hotels & B&B’s

Zakelijk — 24 mei 4:41 pm
Samenwerken met hotels & B&B’s

Het werkveld van bijvoorbeeld een masseur hoeft zich niet te beperken tot de vier muren van één massagesalon. Er zijn allerlei inspirerende manieren voor het uitbreiden van je werkveld. Want wie is er nu niet in voor een goede massage? Een interessante manier om je horizon te verbreden is het aangaan van een samenwerkingsverband met hotels in de buurt. We wijzen je hier op de voordelen hiervan en hoe je hotels het beste kunt benaderen.

Iedereen is winnaar
De klant, het hotel en jij als masseur moeten allemaal van dit samenwerkingsverband kunnen profiteren. Het hotel kan een aantrekkelijke extra service aanbieden en op die manier meer gasten trekken. Daarvoor in de plaats verschaft het hotel jou ineens een uitgebreidere klantenkring. En de klant, die kan genieten van alle positieve effecten van een professionele massage op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Voor ontspannende massages hoeven er geen grote investeringen worden gedaan. De massages kunnen gewoon op de hotelkamer van de gast zelf worden gegeven of in een kleine ruimte met een massagetafel. Misschien heb je zelf wel een inklapbare massagetafel die je kunt meenemen?

Eerste contact leggen per e-mail
Maar voor het zo ver is, moet je eerst een aantal stappen ondernemen. Zo moet je eerst contact gaan leggen met het hotel in de buurt dat je voor dit doel op het oog hebt. Het is belangrijk om goed na te denken over hoe je dit contact gaat leggen, want zoals je weet is een goede eerste indruk maken het halve werk. Vandaag de dag is contact leggen via de e-mail een goede manier voor een eerste kennismaking. Het voordeel van een e-mail ten opzicht van bellen of meteen langsgaan is dat je op een niet opdringerige manier jezelf kunt voorstellen en kunt uitleggen wat je idee is. Je stelt de ontvanger in de gelegenheid om rustig hierover na te denken. Toch zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. E-mailboxen, zeker van grote bedrijven, raken soms overvol. E-mails worden al snel als onbelangrijk afgedaan of belanden in de spambox. Je moet dus wel zorgen dat je e-mail opvalt.

Inhoud en stijl van de e-mail
Het opstellen van een goede e-mail begint met het invullen van het onderwerp. Zorg dat je bondig samenvat waar de e-mail over gaat, om te voorkomen dat er overheen wordt gelezen. Stuur de e-mail direct naar de persoon waarmee je wilt afspreken. Is dit niet mogelijk, vermeld dan in de eerste regels voor wie de e-mail is bedoeld. Schrijf in een beleefde stijl en kom snel tot de kern van je verhaal. Lange lappen tekst zijn niet uitnodigend om te lezen. Maak duidelijk dat je graag een afspraak wilt maken om de mogelijkheden te bespreken voor een eventueel samenwerkingsverband. Doe suggesties voor datums die jou goed uitkomen en vraag expliciet om een reactie van de ontvanger. Zorg voor goedlopende zinnen en controleer altijd de spelling, want een e-mail vol spelfouten kan bij de ontvanger twijfels oproepen over je professionaliteit.

Reacties

Tags: , ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden